Steeds meer volwassen vrouwen last van acne

2
2355

Steeds meer vrouwen van midden twintig hebben last van acne. Dat toont een nieuwe studie aan. Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de volwassen vrouwen te kampen heeft met acne, terwijl ze in de pubertijd hier geen last van hebben gehad.

Steeds meer vrouwen van midden twintig hebben last van acne. Dat toont een nieuwe studie aan.

Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de volwassen vrouwen te kampen heeft met acne, terwijl ze in de pubertijd hier geen last van hebben gehad. Een mogelijke oorzaak hiervan kan zijn dat vrouwen tegenwoordig meer stress hebben dan voorgaande generaties. Stress zorgt voor de stimulatie van androgenen. Deze mannelijke hormonen zorgen ervoor dat er meer talg wordt geproduceerd en poriën verstopt raken.

Dermatologen van de universiteit van Nantes ontdekten dat de acne bij volwassenen anders is dan bij tieners. Pubers hebben vooral last van puistjes in de beruchte T-zone (kin, neus en voorhoofd). Bij volwassen vrouwen zijn de puistjes hardnekkiger en zitten ze dieper onder de huid.

Ook hebben vrouwen, volgens de onderzoekers, drie keer meer kans op acne dan mannen. Dit komt omdat de huid van de vrouw gevoeliger is voor mannelijke hormonen.

Dr Susannah Baron van The Kent and Canterbury Hospital laat weten aan de Britse Telegraaf: ‘Het is tijd om acne opnieuw te evalueren. We beseffen ons niet genoeg hoeveel invloed acne heeft op het leven van volwassen vrouwen.’

Lees ook:

Puisten en acne behandeling

Alles over acne

Littekens van acne verwijderen

2 REACTIES

  1. na jaren acne te hebben ehad werd ik eindelijk doorgestuurd na het ziekenhuis, kreg reacutane voorgeschreven voor een half jaar. er zitten wel nadelen aan je huid gaat stuk droge ogen je lippen scheuren 1x per maand bloed prikken op je lever en iedere maand zwangerschapstest inleveren half jaar later valla…. overal van af!!!!! ze moeten mensen veel sneller doorsturen

    groetjes maaike