Tweede vaccinatie Mexicaanse griep leidt in Engeland tot meer koortsgevallen

1
857
baby

In Engeland heeft de tweede vaccinatieronde voor de Mexicaanse griep met het vaccin Pandemrix tot meer bijwerkingen geleid dan verwacht. Meer kinderen tonen namelijk koortsverschijnselen.

De Engelse regering heeft Het Europese Geneesmiddelenbureau (EMEA) om advies gevraagd over de dosering van de vaccinatie. Dit zou er tot kunnen leiden dat er in Engeland besloten wordt om het bij een enkele dosering te houden. Volgens het EMEA leidt een enkele dosering tot een goede immuunrespons bij kleine kinderen, een tweede vaccinatie zou dit versterken. Gezien het frequent optreden van koorts bij jonge kinderen is het volgens het EMEA erg belangrijk dat ouders de temperatuur van hun kind blijven meten.

De Engelse regering onderstreept nogmaals dat dit middel de beste bescherming is tegen de Mexicaanse griep, bij meer dan 10 miljoen mensen (inclusief kinderen) is het middel toegediend en zijn er geen onverwachte veiligheidsproblemen ontstaan.

Meer weten?
– Lees Bijwerkingen vaccinatie Mexicaanse Griep
– Lees ‘Belangrijkste antwoorden op de Mexicaanse griep
– Lees ‘Gevolgen Mexicaanse griep voor zwangere vrouwen
– Kijk op www.grieppandemie.nl
– Neem contact op met je huisarts of de GGD in je regio

Bron: www.guardian.co.uk

1 REACTIE

  1. Ik blijf het fascinerend vinden dat er zoveel mensen in Nederland hun kleine kinderen laten inenten voor een milde griep die bovendien al over zijn hoogtepunt lijkt heen te zijn.

    Er ontstaan inmiddels steeds meer geluiden dat de WHO misschien toch niet zo neutraal heeft gehandeld om zo’n griepje uit te roepen tot wereldwijde ramp. Zie daarvoor misschien http://www.vkblog.nl/bericht/289197/Toenemende_Geruchten_over_Corruptie_binnen_de_WHO