Verwelkom de lente: 5 tips

0
738

Het vergt misschien nog wat verbeeldingskracht, maar aan het eind van deze maand is het lente. Nog even en kunnen we met volle teugen genieten van de geurige lentebloesem, de eerste lentezon en van de eerste uren op het terras. Op 20 maart is het officieel lente.

Het vergt misschien nog wat verbeeldingskracht, maar aan het eind van deze maand is het lente.

Nog even en kunnen we met volle teugen genieten van de geurige lentebloesem, de eerste lentezon en van de eerste uren op het terras. Op 20 maart is het officieel lente.

Ga aan de slag met onderstaande tips en schud de winter van je af!

1. Ga naar buiten en kom in beweging!
Maak een stevige wandeling in het bos of over het strand. Je kunt ook gaan skaten of fietsen. Als je buiten maar lekker actief bezig bent.

Vergeet je niet goed aan te kleden. In de zon kan het lekker zijn, maar in de schaduw kan het nog behoorlijk fris zijn.

Dit is een ideaal moment om van bewegen een gewoonte te maken. Lees eens het artikel ‘Zo maak je van bewegen een gewoonte: 10 tips’. De tips helpen je om de komende lente en zomer actief te blijven. Reken maar dat je lekker in je vel zit aankomende lente en zomer.

2. Een nieuw seizoen, een nieuw begin
Ben je toe aan verandering, maar durf je de stap maar niet te zetten? Dan is dit het moment. Een nieuw seizoen betekent tijd voor een nieuw begin!

Dit hoeven geen grote veranderingen te zijn. Misschien ben je toe aan een opgeruimd huis of een meer sportiever leven. Ga dan aan de slag. Een opgeruimd huis is effectief om je zorgen te vergeten. Kleine veranderingen in je leven kunnen al een groot verschil uitmaken.

3. Tijd voor jezelf
Verwen jezelf en breng een bezoekje aan een kuuroord of schoonheidsspecialiste. Je huid kan na de winter wel wat extra aandacht gebruiken. Je voeten hebben maanden verstopt gezeten in laarzen en dikke sokken en de beschermende functie van je huid is flink aangetast. Het is tijd voor een lenteschoonmaak. Natuurlijk kun je ook thuis aan de slag. Lees het artikel ‘Haal de winter uit je lijf in vijf stappen’.

4. Vitamine D voor een goed humeur
Vitamine D is dé vitamine voor gezonde en sterke botten. Ook zorgt de vitamine ervoor dat ons humeur goed is en we minder gestrest zijn. Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Onze huid kan namelijk onder invloed van zonlicht deze vitamine aanmaken. Maar vitamine D zit ook in sommige voedingsmiddelen. De vitamine komt voor in producten van dierlijke oorsprong, zoals vlees, vis en eieren.

5. Wees matig met alcohol
Zodra de lentezon om de hoek komt kijken, is het natuurlijk erg verleidelijk om met een biertje of roseetje op het terras te gaan zitten. Maar wees matig met alcohol, het maakt je loom. Kies liever voor een glas water of jus. Wil je echt gezond de lente in gaan? Bekijk dan het artikel ‘Gezonde groene drankjes’.

De laatste en belangrijkste tip is: geniet! Geniet van de lentebloesem, de eerste lentezon en de eerste uren op het terras. Zo lang kan het nu toch niet meer duren?

Lees ook:

Weg met voorjaarsmoedheid!

Geluk maak je zelf: 6 tips

Haal de winter uit je lijf in 5 stappen