Vrouwen jaloers op elkaars uiterlijk

0
2242

Vrouwen zijn vaak de mensen die worden verdacht van jaloezie. Jaloezie is dan ook vaak de oorzaak van geroddel, zogenaamde ‘bitchfights’ en ruzies. Het is ook een van de grootste redenen dat vrouwen soms moeizaam kunnen samenwerken.

Vrouwen bevestigen dat cliché en stemmen vooral op hun eigen geslacht (73 procent) als hen gevraagd wordt wie het meest jaloers is. Bovendien is maar liefst 77 procent jaloers als haar partner een beste vriendin zou hebben.

Uiterlijk

Als het op uiterlijk aankomt is ruim de helft jaloers op haar vrouwelijke rivalen. Als vrouwen een mooie vrouw langs zien lopen denkt 60 procent ‘wauw, wat een mooie vrouw’ terwijl 30 procent wenste dat ze zelf zo mooi was. Een kleine zeer jaloerse minderheid (7 procent) denkt ‘wie denkt ze wel niet dat ze is?’ als ze een knappe vrouw langs zien lopen.

Vriendinnen

Bij de vrouwen onder elkaar is 63 procent van de single vrouwen jaloers op hun getrouwde vriendinnen. Daar tegenover staat dat 41 procent van de getrouwde vrouwen jaloers zijn op hun single vriendinnen omdat zij veel meer vrijheid hebben. Uit cijfers blijkt ook dat 68 procent van de vrouwen wel eens jaloers is op een of meerdere van haar vriendinnen. Daarvan is 20 procent jaloers als een vriendin slanker is of een toffere man heeft en tien procent omdat ze knapper is.

De buren

14 procent van de ondervraagde vrouwen voelt een steek jaloezie als de buren een mooiere of nieuwere auto of mooiere meubels hebben. En 27 procent is jaloers als ze meer geld blijken te hebben.

Kinderen

Een kwart van de vrouwen is jaloers op de vrijheid van haar kinderen. 20 procent is jaloers op wat de kinderen kunnen waarmaken en 12 procent beseft dat de kinderen slimmer en/of populairder zijn dat zij ooit waren.

Partner

Een overweldigende 77 procent geeft aan jaloers te zijn als haar partner een beste vriendin zou hebben. Voor 55 procent van de vrouwen zijn er geen vertrouwensproblemen in het huwelijk. 20 procent geeft wel toe dat ze haar man niet vertrouwt en 13 procent zegt dat haar man haar niet vertrouwt. Toch checkt ruim de helft haar partners e-mailbox of flirt met een andere man om haar partner jaloers te maken

Conclusie

Uit dit artikel blijkt wel dat wij vrouwen best snel jaloers zijn. Nu ben ik zelf niet zo jaloers ingesteld. Maar mijn ex was iemand met veel vriendinnen en dat is wel iets wat ik erg slecht kon hebben. En ik kan soms ook wel eens jaloers zijn op de slanke benen van mijn beste vriendin. Hoe staan jullie hierin, zijn jullie snel jaloers? Of laat je het allemaal lekker voor wat het is en geniet je van de dingen die je hebt?