Welke onthaarmethode past bij jou?

0
1231

De mooie dagen komen er weer aan. Hoog tijd dus om je lichaam te ontdoen van overtollige haartjes. Er zijn talloze manieren hoe je dit kunt doen. Healthylives zet er een aantal voor je op een rijtje.

Scheren

Een van de makkelijkste methodes is scheren. Vooral voor mensen die weinig tijd hebben, is het een ideale oplossing om snel van de haartjes af te komen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, groeien de haren na het scheren niet dikker, donkerder of sneller terug. Maar doordat je het haartjes niet met de wortel verwijdert, komt de dag na het scheren wel het restant van de gekortwiekte haarschacht te voorschijn. En deze is inderdaad stugger en veelal donkerder dan het topje van de haar.

Ook zijn sommigen gevoelig voor het krijgen van rode bultjes na het scheren. Wat nog weleens wil helpen, is de onthaarde huid direct na een scheersessie insmeren met verzachtende crème. Zo verdwijnen de rode bultjes sneller en ziet je huid er gezond en glad uit.

Ontharingscrème

Voor wie langer van een gladde huid wil genieten, of niet blij wordt van scheren, is een ontharingscrème een goed alternatief. Je brengt de crème aan op de huid en wacht enkele minuten tot de haartjes net onder het huidoppervlak afbreken. Vervolgens kun je de haartjes met een spateltjes wegschrapen.

Ook deze methode is tijdelijk. Na een dag of twee, drie zijn de haartjes weer terug. Verder kan niet iedereen even goed tegen deze chemische manier van ontharen. Vooral op gevoelige zones, zoals de bikinilijn, kan de crème een reactie uitlokken. Daarom is het verstandig om een dag voordat je de crème wilt gebruiken, het alvast even te testen op een onzichtbaar stukje huid.

Harsen

Hars garandeert je een grondigere ontharingsmethode, omdat hierbij ook de wortel van de haartjes verwijderd wordt. Je kunt met warme, lauwe of koude hars werken. Bij de drogist zijn kant en klare strips verkrijgbaar. Het werkt als volgt: je kleeft de strip op de huid en duwt deze goed aan zodat alle haartjes zich vasthechten in de hars. Vervolgens trek je de strip weg in de tegengestelde richting van je haargroei. De haartjes blijven nu met gemak enkele weken weg.

Nadeel van deze methode is dat pijnlijk is en het is alleen geschikt voor een gezonde huid. Wondjes en pukkeltjes kun je maar beter omzeilen met harsen.