Waar zitten de meeste bacteriën op?

Waar zitten de meeste bacteriën op? Je kunt er maar beter niet bij stil staan, maar echt overal zitten bacteriën. Een beetje bacteriën kunnen geen kwaad voor de gezondheid, maar op sommige voorwerpen zit er toch wat meer… Maar op welke? Bekijk het hieronder.

Bacteriën”¨

Blootstelling aan sommige bacteriën kunnen voedselvergiftiging, diarree en ziekte veroorzaken. Een goede hygiëne is belangrijk om verspreiding van bacteriën en virussen tegen te gaan.

Wat kun je zelf doen?

Frequent je handen wassen helpt tegen het voorkomen van ziekten. Zeker na toiletbezoek is het essentieel dat je minimaal 20 seconden je handen met zeep wast. Een onderdeel dat vaak onderschat wordt is het goed drogen van je handen. Natte handen kunnen namelijk gemakkelijker bacteriën overbrengen.Er zijn verschillende manieren om je handen te drogen. Soms gebruik je een handdoek, hier is de kans groot dat je bacteriën van je voorganger mee krijgt. De lucht die van de droger af komt is vaak ook niet bacterievrij. Het beste is eigenlijk het papieren handdoekje. Iets minder milieuvriendelijk, maar wel het meest hygiënisch.

Voorwerpen met de meeste bacteriën:

1. liftknop

Knop

2. Afstandsbediening

Tv

3. Slippers

Slippers

4. Beddengoed

Beddengoed

Dit artikel is afkomstig van:

Vrouwonline

Vrouwonline.nl is al ruim tien jaar dé vrouwensite van Nederland. Informatief, gezellig en een tikje gewaagd. Helemaal voor de vrouw nu.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie