Het Diva dieet: voor vrouwen die lekker willen eten

Een dieet waarbij je alles mag eten. Waarbij seks wordt gezien als vervanging van de sportschool en divagedrag normaal is. Dit is het Diva Dieet kort door de bocht. Hoe praktisch zijn de tips in het boek? En voor wie zijn ze bedoeld?

Sarcasme
Een oranje retro omslag met een diva uit vroegere tijden, dit is de eerste indruk van het Diva Dieet. Het nodigt uit om de inhoud te bekijken. De eerste bladzijden laten al zien dat dit niet een boek is voor plaatjeskijkers. Veel tekst, maar door de sarcastische humor leest het lekker weg. Met andere dieetgoeroes wordt op eigenzinnige wijze afgerekend. ‘Eén avond per week een glaasje rood met een Japanse noot terwijl we voor de buis naar ‘Ik hou van Holland’ keken, was alles wat ons was toegestaan. Het was genoeg, hier trokken we een grens,’ zo zeggen de schrijfsters. De opbouw is simpel, eerst wat achtergrondinformatie en uitleg en daarna kun je aan de slag met weekmenu’s en recepten.

Diva’s en divo’s
Het wordt al gezegd in het boek. Het Diva Dieet is geschikt voor mensen die één à twee maatjes minder willen hebben. Niet voor mensen die drastisch willen afvallen. Vooral de vrouwen worden aangesproken in het boek, maar mannen kunnen het dieet ook volgen. Door de schrijfstijl zien we dit alleen niet snel gebeuren. Eigenlijk is het Diva Dieet geen echt dieet, maar een filosofie achter eten. Een paar uitgangspunten; eet kleine porties, eet meerdere gangen, compenseer na een dagje zondigen, eet aan tafel, neem de tijd hiervoor en schep niet een tweede keer op.

Oordeel
Het Diva Dieet is een grappig dieetboek met een mooie lay-out. De gerechten zijn lekker en origineel en een handigheidje is de sterrentabel achterin. Hierin staan tussendoortjes beoordeeld met een aantal sterren. Hoe minder sterren hoe slanker het tussendoortje. Voor degenen die veel kilo’s willen afvallen is het dieet minder geschikt. Het feit dat je alles mag eten maakt het lastig om maat te houden tijdens je dieet. Waarschijnlijk niet de nieuwste dieethype, maar wel een grappig boek om je bewuster te maken van je eetgewoontes.

Dit artikel is afkomstig van:

Valtaf

Online hulp bij het afvallen

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie