Online calorieëntellers

2
4200

De beste calorieentellers. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste calorieentellers op internet. Wil je de voedingswaarde van een product weten, hoeveel vet of energie een product bevat? Hier vind je alle calorieentellers en calorieenlijsten op een rijtje.

Op internet zijn steeds meer calorieentellers te vinden. Ook wij hebben onze eigen calorieënteller. Hieronder hebben we een aantal calorietellers onder elkaar gezet, de ene is vollediger dan de andere.

1. Caloriechecker.nl

Caloriechecker is een onderdeel van Voedingscentrum. Je kunt hier checken hoeveel calorieën en (verzadigd) vet een product bevat. Je kunt zoeken per productgroep of op trefwoord.

De checker is een redelijk uitgebreide tool. Je kunt verschillende producten laten optellen. Zo kun je bijvoorbeeld de calorieën en (verzadigd) vet bekijken van een bruine boterham met boter en kaas. Of een beker chocolademelk met slagroom. Daarnaast is de checker uitgebreid door zijn grote hoeveelheid producten die in de lijst zijn opgenomen. Deze zijn handig vanuit de productgroep te selecteren. Mocht je ze niet kunnen vinden, kun je ze eenvoudig zelf intikken.

Daarnaast kun je ook checken hoeveel calorieën en (verzadigd) vet je op een dag binnenkrijgt. Bij de uitkomst krijg je advies. Je kunt invoeren wat je op een hele dag hebt gegeten en gedronken. Op basis daarvan krijg je advies. Ook
biedt Voedingscentrum op de opgegegeven waarden op te slaan in je ‘dagboek’. Zo kun je verschillende perioden met elkaar vergelijken.

2. Calorielijst.nl

Calorielijst is een website met een zeer groot aantal producten gerangschikt op alfabet. De lijst is niet gerangschikt naar productgroep of op trefwoord zoals bij Caloriechecker. De lijsten zijn gerangschikt op alfabet.

Het onderscheidende vermogen van Calorielijst zit ‘m wellicht niet in het design maar in het feit dat je niet alleen de gemiddelde voedingswaarde en calorieën van een product kan bekijken, maar ook van merkproducten. Denk hierbij aan sportdranken (AA-drink, olijfolie (Carbonell) tot en met Sambal Oelek van Conimex. Dit maakt het mogelijk om binnen en productgroep de producten van verschillende fabrikanten te vergelijken. Sterk.

Ook biedt Calorielijst per product tevens de waarden voor eiwitten en koolhydraten en is op dat vlak meer uitgebreid dan de Caloriechecker van Voedingscentrum.

3. Watziterin.nl

De website ziet er redelijk plat en simpel uit. Je kunt zelf een product in typen en door middel van de autofill functie worden mogelijke trefwoorden gesuggereerd. Dit maakt het zoeken een stuk eenvoudiger. Echter, niet alle producten zijn opgenomen in de database. Je kan ook zoeken op verschillende productcombinaties, bijvoorbeeld stampot andijvie met- en zonder vlees. Voor elke combinatie geeft de site de volgende voedingswaarden en calorieën aan: hoeveelheid energie, eiwitten, koolhydraten, verzadigde en onverzagdigde vetten weer.

Het leuke aan watziterin is dat de site bij elk product weergeeft hoelang je moet sporten om de opgenomen calorieëm weer te verbranden. Voor een nauwkeurig advies dien je hiervoor ook je gewicht, leeftijd en geslacht in te vullen. Dit is een sterk punt van de site aangezien dit direct bijdraagt tot de bewustwording van hetgeen we allemaal eten en wat er voor nodig is om het weer te af te verbranden.

Dit is initiatief van Inobé Software. Deze website heeft tot doel om een vrij toegankelijke database van voedingswaarden uit supermarkten in stand te houden.

4. Dieet-wijzer.nl

Deze website helpt je zoals ze het zelf zeggen met het bijhouden van het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Op alfabet worden diverse producten gerangschikt. De lijst is uitgebreid, echter haalt niet absoluut niet het niveau van bijvoorbeeld de Calorielijst. Wat goed is dat per eenheid product wordt aangegeven wat de hoeveelheid energie is die je nuttigt, eiwitten, koolhydraten en vetten. Een basic site die je prima op weg kan helpen.

5. Digitale-dietist.nl

Dit is een basic website met een ‘platte’ lijst met producten gerangschikt op alfabet. Het is niet mogelijk om op productcombinaties te selecteren. Hiermee geeft de Digitale-dietist je een indicatie, wil je echter het precieze aantal calorieën weten, dan adviseren we je om bij bovengenoemde portals te raadplegen. Ook wordt niet de eenheid van elk product vermeld voor het aantal calorieën.

Advies omtrent calorieëntellers

We adviseren je met name om Caloriechecker van Voedingscentrum en Calorielijst te raadplegen vanwege hun ruime productassortiment en mogelijkheid om op merkproducten te zoeken en op productcombinaties. Wil je vervolgens weten hoeveel je moet sporten om de energie te verbranden dat is ‘Watziterin’ een prima alternatief, al moeten ze wel werken aan de verruiming van het assortiment.

2 REACTIES