De verwachte foodtrends dit jaar

0
1047

Als we altijd hetzelfde zouden eten, zou het maar een saaie boel worden. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe voedingsmiddelen en recepten. Sommige van deze voedingsmiddelen en recepten worden zo populair dat ze als een trend gezien kunnen worden.

Ieder jaar kent weer zijn eigen trends op het gebied van voedsel. Hieronder tref je een aantal foodtrends die we dit jaar hoogstwaarschijnlijk terug zullen zien:

Uit eten gaan op maat

We zijn gewend dat als je een gerecht op de kaart uitzoekt, je krijgt wat erop de kaart staat. Natuurlijk zijn er uitzonderingen mogelijk voor mensen met een allergie maar over het algemeen geldt ‘What you see is what you get’. Tegenwoordig is het echter een normale zaak om aan de ober te vragen of het gerecht aangepast kan worden door ingrediënten weg te laten of toe te voegen. Vroeger zou zoiets een regelrechte belediging zijn voor de kok maar het wordt steeds meer geaccepteerd.

Lunchboxes en maaltijdboxes

HelloFresh is de afgelopen tijd veel, zowel positief als negatief, in het nieuws geweest. Wat jouw mening ook over het bedrijf moge zijn, er kan in ieder geval gezegd worden dat het concept veel mensen aanspreekt. Een maaltijddoos bestaat uit alle ingrediënten die je nodig hebt om de komende dagen gezond te eten. Ook zit er een handig boekje met recepten bij zodat je de voedingsmiddelen in de box kunt combineren.

Diervriendelijke voedingsmiddelen

Vroeger was het belangrijk dat vlees en andere dierlijke producten vooral zo goedkoop mogelijk waren. De consensus was nee tegen scharreleieren en ja tegen de plofkip. Daar is de laatste tijd verandering ingekomen. Dankzij het campagnewerk van stichtingen als Wakker Dier zijn consumenten meer bewust van waar hun vlees vandaan komt. Niet iedereen is per direct vegetariër geworden maar de supermarkten waren echter wel gedwongen om de plofkip te laten varen.

Noten en peulvruchten

Verbonden met de toename van onze bewustwording van dierenleed in de bio-industrie is de vernieuwde interesse in noten en peulvruchten. Deze voedingsmiddelen zijn een ideale vervanger voor vleesproducten. Noten bevatten een hoge concentratie natuurlijke vetten. Zolang je kiest voor ongezouten noten, zijn deze hartstikke gezond. Peulvruchten zijn een goed alternatief voor vlees aangezien deze een hoge concentratie aan proteïne, vezels en mineralen bevatten.