De basis om gezonder te gaan eten

0
1250
gezonder

Er zijn veel meningen als het gaat om gezond eten, en vaak is de één nog ingewikkelder dan de anders. Maar het grote geheim is, dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. In dit artikel lees je de basis om gezonder te gaan eten.

Gezonder eten met producten uit de natuur

Vrijwel alle producten die in de winkel te vinden zijn, zijn bewerkt door de voedselindustrie. Op het eerste gezicht lijkt hier niets mis mee te zijn, maar bewerkte producten zijn op de lange termijn zeker niet gezond. Het is dus verstandig zoveel mogelijk producten te kopen die dicht bij de natuur staan en niet bewerkt zijn. Dit betekent niet dat je altijd maar naar de boer moet gaan om gezonder te eten. Ook in de supermarkt heb je die keuze vaak. Denk bijvoorbeeld aan vezelrijk volkoren brood in plaats van wit brood.

Variatie is belangrijk

Eet je gevarieerd, dan krijg je vaak al automatisch je benodigde vitaminen en mineralen binnen die je nodig hebt om gezond te zijn en te blijven. Iedere groente en elke verschillende fruitsoort heeft zo zijn eigen voedingsstoffen. Door ervoor te zorgen dat je daarin varieert, krijg je veel verschillende soorten voedingsstoffen binnen. Zeker wanneer je dit combineert met wit vlees, vette vis, noten, tofu en peulvruchten. Ook het drinken van soja-, amandel- en rijstmelk kan zorgen voor variatie.

Een gezonder lichaam is een zuiver lichaam

Je lichaam is heel erg waardevol, je hebt er maar één van en het is niet zo dat je hem om kan ruilen voor een beter exemplaar. En dus is het belangrijk dat je hier goed voor zorgt en er zuinig op bent. door gezonder te eten besteed je de nodige aandacht aan je lichaam. Daarnaast is het ook heel erg belangrijk elke dag voldoende water te drinken, minimaal 1,5 liter per dag. Dit kun je makkelijk in de gaten houden door naar je urine te kijken. Hoe meer vocht je binnenkrijgt, hoe transparanter je urine wordt en hoe beter je afvalstoffen worden afgevoerd. Het is dus de bedoeling dat je urine na je ochtendplas steeds meer helder wordt.

Luister naar je lichaam

Maar wat ook belangrijk is, is dat je luistert naar je lichaam. Houd het goed in de gaten en merk de signalen op wanneer je lichaam aangeeft dat je goed of minder goed bezig bent. Het is belangrijk je lichaam te respecteren, bijvoorbeeld door niet teveel te eten.

Lees ook: Verklein het risico op de veteranenziekte