Is groene thee echt gezond?

0
405
Groene thee

Groene thee wordt vaak gezien als onderdeel van een gezonde levensstijl. Om te genieten van de gezonde eigenschappen, is het drinken van 2 à 3 theekopjes voldoende. Echter is uit onderzoek gebleken dat je meer resultaat behaalt wanneer je dit aantal verhoogd.

Vijf kopjes groene thee

Drink je vijf theekopjes per dag, kan dit het risico op maagkanker verkleinen. Verhoog je dit aantal naar zeven theekopjes per dag, dan kan je meer resultaat behalen met het verliezen van gewicht. Ook wordt de werking van je stofwisseling verhoogd. Belangrijk om te weten is dat dit onderzoek niet op mensen is getest.

Hoe meer groene thee, hoe groter de voordelen? Niet altijd, tot een grens van 10 kopjes, want 10 of meer kopjes per dag kan slapeloosheid veroorzaken. Zeker wanneer je gevoelig bent voor cafeïne.

Negatieve bijwerkingen

Ook bij groene thee zijn er negatieve bijwerkingen bekend. Groene thee beschikt over tannines. Deze stof zorgt voor een daling van de opname van foliumzuur. De vitamine foliumzuur helpt bij het beperken van geboorteafwijkingen. Ben je zwanger? Of probeer je zwanger te raken? Dan is het verstandig om het gebruik van groene thee te minimaliseren, bij voorkeur tot twee kopjes per dag.

Ook kan groene thee effect hebben op de opname van ijzer uit voeding. Het is dan ook aan te raden groene thee niet tijdens de maaltijd te drinken, maar tijdens tussenmomenten.