Snoep verstandig tijdens sinterklaas

0
996

De winkels liggen rond deze tijd vol met pepernoten, chocoladeletters, speculaas en ander snoepgoed. Al dit snoepgoed hoort bij Sinterklaas en is dan ook in veel van de Nederlandse huizen te vinden.  Maar hoe kan je nu toch genieten van al dat lekkers en ook op je gezondheid letten?

Sinterklaas

Het ene snoepgoed is natuurlijk ongezonder dan het andere snoepgoed. Gevuld speculaas, chocoladeletters en chocoladepepernoten zijn goed gevuld. Eet hier dan ook maar kleine stukjes van. Ouderwetse pepernoten, taaitaai en schuimpjes zijn minder ongezond en daardoor een verstandigere keuze.

Snoepgoed bevat vaak veel calorieën en verzadigde vetten. Probeer dit te compenseren door tijdens je maaltijden minder verzadigde vetten te eten. Vooral vlees bevat veel van deze vetten en het is daarom een idee om een paar keer vegetarisch te eten. Eet op Sinterklaasavond een lichte maaltijd en compenseer hiermee de lekkernijen die je ’s avonds gaat eten.

Begin niet te vroeg met het kopen van pepernoten en chocoladeletters. Het snoepgoed komt steeds eerder in de winkels te liggen, maar dat betekent niet dat het dan ook al moet halen en eten. Houd voor jezelf de regel aan dat je bijvoorbeeld pas vanaf 1 november het snoepgoed mag halen. Hierdoor blijft het een bijzonderheid.