Zo kom je van een suikerverslaving af

1
2151

Je raakt snel verslaafd aan suiker door onwetendheid en misleidende reclames. Bijna iedereen weet dat je van suiker dik wordt en dat het slecht voor je tanden is. Volgens veel mensen is een zak snoep leeg eten daarom ook geen probleem als je daarna gewoon goed je tanden poetst en even gaat joggen.

Je raakt snel verslaafd aan suiker door onwetendheid en misleidende reclames. Bijna iedereen weet dat je van suiker dik wordt en dat het slecht voor je tanden is. Volgens veel mensen is een zak snoep leeg eten daarom ook geen probleem als je daarna gewoon goed je tanden poetst en even gaat joggen. Toch kent suiker meer gevaren. Een hoge suikerinname kan op termijn je hele hormoonhuishouding flink in de war schoppen.

Een suikerverslaving komt steeds vaker voor en dat is niet verwonderlijk. Veel mensen onderschatten hoeveel suiker zij dagelijks binnenkrijgen. Bijna 95 procent van de bevolking is verslaafd aan suiker. Jaarlijks eten wij bijna 40 kilo suiker.

In het artikel ‘Gevaren van suiker’ lees je meer over de nadelen van suiker.

De beste manier om van je suikerverslaving af te komen is er direct meer te stoppen. Dat is niet altijd makkelijk, omdat je lichaam gewend is aan een bepaalde hoeveelheid suiker. Na zeven dagen is suiker helemaal uit je systeem verdwenen. In de tussentijd helpen wij je met een aantal tips.

Gediplomeerde voedingscoach Amber Albarda heeft de volgende tips:

1. Begin de dag met een goed eiwitrijk ontbijt. Denk aan roereieren op geroosterd zuurdesembrood. Dit houdt je bloedsuikerspiegel stabiel.

2. Haal snoep en ongezonde snacks uit huis en koop ze niet meer. Tip van Healthylives: Doe boodschappen met een volle maag, dus net na het eten.

3. Drink voldoende water.

4. Zoek afleiding. Vaak grijp je naar suiker als je je verveelt of stress hebt. Ga sporten of zorg dat je jezelf bezig houdt als je een zwak moment hebt.

5. Beweeg meer dan normaal. Ook buiten een rondje lopen of fietsen is al een stap in de goede richting.

6. Eet voldoende noten en zaden. Eet een klein handje amandelen of strooi gebroken lijnzaad door je yoghurt. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel stabiel.

1 REACTIE