Sprongkracht vergroten door oefeningen

0
4449

Voor veel sporten is sprongkracht belangrijk, denk aan volleybal, basketbal en natuurlijk hordenlopen. Hieronder vind je een aantal effectieve oefeningen om je sprongkracht te vergroten.

Kniebuigingen

Maak zes series van vijftien kniebuigingen met een barbell op de achterkant van je schouders; eerst twee met beide benen, dan twee met links en twee met rechts.

Opstappen

Doe vier series van vijftien keer opstappen: leg weer een barbell in je nek en stap met je linkervoet op een verhoging die zo hoog is dat je knie niet verder buigt dan negentig graden. Til jezelf omhoog en trek je rechtervoet bij. Vervolgens stap je weer met je rechtervoet naar achteren, van de verhoging af. Eerst twee series met je linkerbeen, dan twee met je rechterbeen.

Polymetrisch springen

Als afsluiting: twee series van vijftien keer polymetrisch springen. Spring van een verhoging af, land op een voet en spring meteen weer door naar een tweede verhoging. Als verhoging kan je een stepbankje kiezen, of een van de kisten die je in de meeste krachthonken kan vinden. Doe een serie per been.

Combineer deze oefeningen met een gezonde voeding en voldoende beweging.

Wil je ook spiergroepen trainen?

– Kijk hier voor schouderoefeningen
– Kijk hier voor buikspieroefeningen
– Kijk hier voor Borstspieroefeningen
– Kijk hier voor Bilspieroefeningen
– Kijk hier voor Bicepsoefeningen
– Kijk hier voor Beenspieroefeningen

Bron afbeelding: eatbetteramerica.com