Fitnessoefeningen voor achter je bureau

1
4311

Mensen met een kantoorbaan zitten per dag veel achter hun bureau. Vaak noodgedwongen. Het is daarom van groot belang om naast je werk voldoende te bewegen. Maar ook tijdens je werk is het mogelijk om je spieren aan het werk te zetten. Zonder dat je collega’s het opmerken.

Healthylives geeft een aantal fitnessoefeningen voor achter je bureau.

Bilspieren trainen achter bureau

Wanneer je op een bureaustoel zit kun je je bilspieren goed aanspannen. Span je spieren ongeveer tien seconden vast. Vervolgens neem je een rustpauze van tien seconden, waarna je ze weer aanspant. Doe dit ongeveer zes keer in de ochtend en middag.

Buikspieren trainen

Ga rechtop je stoel zitten. Strek je benen recht vooruit en til ze een halve meter van de grond. Beweeg je benen langzaam op en neer. Dit hoeven maar korte en kleine bewegingen te zijn. Beweeg je benen tien keer op en neer en herhaal dit drie keer.

Beenspieren trainen

Ga rechtop je stoel zitten. Buig je knieën en zorg dat ze recht boven je enkels blijven. Houd dit ongeveer twintig seconden vol. Je traint hiermee niet alleen je beenspieren, maar ook tegelijkertijd je buikspieren. Herhaal de oefening drie keer.

Andere manieren

Naast het trainen van de spieren achter je bureau zijn er nog meer mogelijkheden om fysieke inspanningen op het kantoor te verrichten. Zo kun je voortaan de trap nemen in plaats van de lift, regelmatig koffie halen voor je collega’s, in de lunchpauze buiten een rondje stevig doorlopen of fietsen naar je werk.

Bron afbeelding: eatbetteramerica.com