Bodypump zijn spierversterkende fitnessoefeningen voor je lichaam

0
2024

Bodypump is de originele barbell-les met spierversterkende oefeningen voor je hele lichaam. Tijdens deze workout worden alle spiergroepen aangepakt met een selectie van technieken uit de krachtzaal, zoals squats, presses, lifts en curls.

Bodypump is de populairste groepsles waaraan zowel mannen als vrouwen deelnemen. Het doel van een Bodypump les is het verbeteren van de kracht en het uithoudingsvermogen van de belangrijkste spiergroepen en daardoor het verbranden van calorieën.

Onder andere worden barbells, losse gewichten en steps ingezet. Het is krachttraining op muziek waarbij je in de workout van een uur pakweg vijf- tot zeshonderd calorieën verbrandt. Je gebruikt vooral je been-, arm-, bil-, borst- en rugspieren en je krijgt er na een paar maanden een mooi strak figuur van.

Voor wie is Bodypump?
Bodypump is voor iedereen geschikt. Het gewicht van de barbell (stang) kan immers van 1,8 tot meer dan 30 kg variëren. Het programma is bovendien geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het is wel verstandig voordat je aan deze vorm van krachttraining begint om te zorgen dat je dieper gelegen rug-, buik- en bekkenbodemspieren getraind zijn.

Mannen en Bodypump
Uit ervaring weten we dat mannen niet zo gecharmeerd zijn van allerlei pasjes. Bovendien hebben mannen vaak een ander trainingsdoel, dat niet met aerobics bereikt kan worden.