Bovenarmen trainen met Kranking

0
2826

Kranking is spinning voor de armen. Het is een cardio- en krachttraining voor je bovenlichaam. Net als bij spinning verbrand je veel calorieën en wordt je uithoudingsvermogen flink verbeterd. Het verschil met spinning zit onder andere in het apparaat. Op de krankcylce moet je trappen met je armen. Hiermee train je je armspieren. Tevens is Kranking ideaal als je een blessure hebt aan je benen.

De grondlegger van Kranking is Johnny G, ook de man achter spinning. Hij bedacht de training om slappe onderarmen tegen te gaan, conditie op te bouwen en de spieren in je bovenlichaam te versterken. Maar doordat je de training zittend en staand kunt uitvoeren kun je meer spiergroepen trainen.

Ook is het mogelijk om met de krankcycle voorwaartse en achterwaartse bewegingen te maken. Hierdoor heeft de training voldoende afwisseling, waardoor kranking alles behalve saai wordt.

Net als bij een spinningfiets heeft de krankcylce ook een weerstandsknop. Hiermee kan er op verschillende niveaus worden getraind.