Fitness: personal trainer

0
1630
sporten

Het klinkt vast bekend in de oren: je gaat naar de sportschool, je gebruikt een aantal fitnessapparaten, klets met bekenden en verlaat weer de fitnessruimte.Van een voldaan gevoel is geen sprake.

Trainen met een personal trainer

Voor veel mensen is het moeilijk om een doelstelling na te streven. Vaak komt dit door onvoldoende doorzettingsvermogen en inzet. Een personal trainer kan je daarin helpen en steunen. Hij of zij helpt je om een trainingsplan op te stellen, dit plan uit te voeren en je te motiveren als je het even niet meer ziet zitten. Een personal trainer helpt mensen aan een betere conditie, een slanker lichaam en een gezondere levensstijl. Maar het draait niet alleen om het opstellen van trainingsschema’s. Het gaat vooral om gedragsverandering. Tegenwoordig is een personal trainer niet alleen weggelegd voor beroemdheden of rijke mensen. Steeds meer mensen zien het nut van een personal trainer.

Wensen en verwachtingen

Bij een eerste ontmoeting met een personal training bespreek je vaak jouw wensen. Wil je gewicht verliezen, trainen voor een marathon, kracht trainen of in vorm blijven? Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij een trainer. Geef tijdens een eerste gesprek duidelijk aan wat je wilt en wat je verwachtingen zijn. Verder zullen onderwerpen als tijdsplanning en jouw gezondheid aan de orde komen.

Eisen personal trainer

Het is belangrijk dat jouw personal trainer gediplomeerd en bekwaam is. Een personal trainer moet beschikken over vakkennis en verschillende vaardigheden. Daarnaast moet hij of zij op de hoogte zijn van de nieuwste trainingstechnieken.

Uurtarief

Veel sportscholen werken samen met personal trainers. Informeer bij een fitnessschool bij jou in de buurt. De prijzen variëren onderling. Vaak liggen de prijzen tussen de 25 en 75 euro per uur.

Lees ook:

Fitness is goed voor je lichaam

Werken en sporten

Motivatie en doorzettingsvermogen