Fitnesstraining: Cross Fit

2
1939

Crossfit is een fitnesstraining uit Amerika. Inmiddels is Cross Fit uitgegroeid tot een fitnesstrend in Canada, Australië en Nederland. Crossfit is een fitnesstraining die zich richt op de verbetering van je fysieke fitheid.Het is een goede manier om meer vet te verbranden, sterkere buikspieren te krijgen en een betere conditie te ontwikkelen.

De training bestaat uit verschillende oefeningen waarbij zoveel mogelijk spiegroepen worden getraind. De oefeningen, zoals lopen met gewichten, springen, trekken, zware ballen gooien en klimmen, zijn kort maar intensief. Met de trainingen probeer je het optimale resultaat te behalen.

Je krijgt door de oefeningen meer uithoudingsvermogen, behendigheid en meer kracht. Door de verschillende oefeningen, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van verschillende attributen, is Cross Fit geen doorsnee training.

Cross Fit is geschikt voor alle leeftijden. Mensen op leeftijd kunnen de oefeningen uitvoeren, maar ook kinderen en topsporters. De oefeningen blijven hetzelfde maar worden aangepast aan je fysieke conditie.

Benieuwd naar de verschillende oefeningen? Bekijk hier het filmpje over Cross Fit.

2 REACTIES