fitness center of sportschool kiezen

0
1661

Hoe kies je nu het fitness center dat bij jou past? Het belangrijkste is om vooraf te bepalen wat je specifieke doel is waarom je lid voor wil worden bij een fitness center of sportschool. We raden je aan om op basis van het doel dat je wil gaan bereiken de verschillende sportscholen met elkaar te gaan vergelijken. Zo kom je tot de keuze van het meest ideale sport- en fitness center voor jou.


Je hebt besloten om lid te worden van een fitness center. Er zijn veel uiteenlopende fitness centers, van gespecialiseerde sportscholen tot en met fitness onder begeleiding van een trainer en fitness in de meest luxe sportschool. Hoe kies je nu het fitness center dat bij jou past?

Het is relatief eenvoudig om je keuze alleen te laten afhangen van je portemonnee. Dat kan uiteindelijk alsnog uitdraaien op een duur abonnement als blijkt dat de sportschool niet biedt waar je eigenlijk naar op zoek bent. Het belangrijkste is om vooraf te bepalen wat je specifieke doel is waarom je lid wil worden bij een fitness center of sportschool. We raden je aan om op basis van het doel dat je wil gaan bereiken de verschillende sportscholen met elkaar te gaan vergelijken. Zo kom je tot de keuze van het meest ideale sport- en fitness center voor jou.

Ben je op zoek naar groepslessen, dan is de keuze van type fitnesstoestellen minder relevant voor jou. Wil je heel gericht aan je gewicht gaan werken en gaan trainen, dan hoeft bijvoorbeeld jou ideale fitness center niet te beschikken over een gratis sauna, zonnebank, etc. Ga je voor cardio, dan is een sportschool met een uitgebreid aanbod van goede cardio toestellen belangrijk, zodat je weet dat je nooit te lang bij een toestel hoeft te wachten. Weet je nog niet precies wat je doelstellingen zijn, focus dan op een sportschool met goede allroundfaciliteiten met een divers aantal toestellen, circuits en verschillende groeplessen.

Wanneer je een shortlist hebt gemaakt van fitness centers die aan je wensen voldoen, bezoek deze fitness centers op reguliere sporttijden of op het tijdstip waarop je van plan bent te gaan sporten. Op deze manier krijg je een goed beeld hoe druk het in werkelijkheid zal zijn. Er zijn dan ook meestal voldoende instructeurs aanwezig die je kunnen helpen met al je vragen en je een rondleiding kunnen geven. Neem hier de tijd voor. Je krijgt een goede indruk van niet alleen de toestellen, de circuits en de groepslessen, maar ook de hulpvaardigheid van de instructeurs. Vaak is het ook mogelijk om een gratis proefles te doen. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Het zal je helpen om een keuze te maken.

Is het eenvoudig mogelijk om je voortgang bij te houden via een geheugensleutel of dien je dit handmatig op te schrijven of te onthouden? Wanneer je wil gaan deelnemen aan groeplessen, controleer dan hoe vaak deze worden gegeven, hoe groot de groepen zijn en hoe makkelijk je je kan inschrijven. Veel sportscholen bieden persoonlijke entertainmentprogramma’s op toestellen, of hebben flatscreen televisies voor entertainment tijdens het sporten. Als je dat belangrijk vindt, kijk dan in hoeverre deze faciliteiten (voldoende) aanwezig zijn.

Let ook op zaken als parkeerfaciliteiten, openingstijden en de piekuren van een sportschool. Zijn de sportfaciliteiten goed onderhouden en schoon? Evenals de kleedkamers, de douches en de sauna. En ja, uiteindelijk zijn ook de kosten voor lidmaatschap belangrijk om te bepalen welk fitness center het beste bij je past. Een duurder abonnement wil zeker niet altijd zeggen dat je meer waar krijgt voor je geld. Je betaalt wellicht meer voor faciliteiten waar je mogelijk geen gebruik van wilt maken.

Daarom, hoe meer je vooraf te weten komt van een sportschool, des te makkelijker je de keuze kan maken en je met een goed gevoel van start kan gaan om je doelen te bereiken.