Krachttraining en verbetering stofwisseling

0
2382

Met krachttraining train je je spieren door het gebruik van gewichten of een ander vorm van weerstand. Krachttraining verbetert de stofwisseling en is daarmee de ultieme manier om snel calorie├źn te verbranden. Alleen door spieren te trainen, behoud je je spiermassa en kracht. Er zijn verschillende varianten in krachttrainingsmethodes.


Krachttraining
doe je wanneer je de kracht en het volume (de dikte) van spieren wil laten toenemen. Het is als ondersteunende training van de sportspecifieke training van wedstrijdsporters de afgelopen tien jaar erg populair geworden, in het kielzog van het steeds populairder worden van bodybuilding en fitness.

Het grote verschil is echter, dat het trainen met gewichten bij voetballers, schaatsers en tennissers ondergeschikt gemaakt wordt aan de beoefende tak van sport, en bij bodybuilding en fitness de hoofdmoot uitmaakt. Krachttraining staat centraal als methode om spiermassa op te bouwen en het lichaamsvetpercentage te verlagen, zodat een slankere, strakkere en sterkere fysiek ontstaat.

Met krachtraining train je je spieren door het gebruik van gewichten of een ander vorm van weerstand. Krachttraining verbetert de stofwisseling en is daarmee de ultieme manier om snel calorie├źn te verbranden. Alleen door spieren te trainen, behoud je je spiermassa en kracht. Er zijn verschillende varianten in krachttrainingsmethodes. Training gericht op krachtuithoudingsvermogen, op maximale kracht en op explosieve kracht.

Krachttraining is ook voor vrouwen belangrijk
Onderzoek heeft bewezen dat vrouwen die een normaal, matig krachttraining programma volgen kunnen genieten van een lange lijst aan gezondheidsvoordelen.

Sommige vrouwen zijn nog steeds bang dat gewichtstraining hen onvrouwelijke vormen zal geven. Niets is minder waar. De spiergroei zal minder snel gaan, en de spieren krijgen vooral een ‘strakkere uitstraling en look.

De lijn van het lichaam wordt mooier omdat stevigere spieren het typisch vrouwelijke figuur beter doen uitkomen; stevigere billen en borst, strakke buik en minder slappe huid (cellulitis) door verhoogde vetvrije massa.

De voordelen van krachttraining:

  • Meer spierkracht
  • Verbeterde en elastische pezen en gewrichtsbanden
  • Verminderd vetpercentage en verhoogde spiermassa
  • Verbeterde balans
  • Verminderd cholesterol

Voor wie is Krachttraining?
Krachttraining is voor iedereen geschikt, mannen en vrouwen, jong en oud. Bij het intakegesprek bij je fitnessclub wordt je krachttrainingsprogramma afgestemd op je persoonlijke trainingsdoelstelling van onze leden. Hierbij wordt rekening gehouden met ieders persoonlijke belastbaarheid.