Video: Oefening met de kettlebell

fitness producten

Een kettlebel Workout is gebaseerd op een oud Russische trainingsmethode. De kettlebel wordt ook wel ’s werelds enige draagbare ”˜Total Gym’ genoemd. ”¨

Een kettlebel Workout is gebaseerd op een oud Russische trainingsmethode. De kettlebel wordt ook wel ’s werelds enige draagbare ‘Total Gym’ genoemd. ”¨

Kettlebells zijn Russische trainingsgewichten waarvan de vorm lijkt op een kanonskogel met een greep. Volgens beoefenaars is het dé trainingstool. Door het trainen met deze vrije gewichten worden niet alleen geïsoleerde spieren, maar complexe spiergroepen in het hele lichaam optimaal gesterkt.

Oefening
De basis van alle kettlebell oefeningen is de swing. Vertrekkende van dit uitgangspunt, neem je een rechtopstaande positie aan met de voeten op schouderbreedte. Vervolgens buigen de heupen naar achteren terwijl het bovenlichaam naar voren komt.

Swing nu de kettlebell met 1 hand tussen je benen en strek daarna het lichaam uit. De impuls komt vanuit de heupen, zodanig dat de kettlebell tot rust komt op je schouder. Tot slot duw je de Kettlebell omhoog.

Bekijk hier de video:

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie