Video: Push up oefeningen

0
1811

Uit onderzoek blijkt dat push up oefeningen een effectieve manier is om je hele conditie te verbeteren. Je verliest door regelmatige push up oefeningen te doen niet alleen beduidend minder spierkracht, maar opdrukoefeningen zorgen ook voor sterkere armspieren, polsen en een betere coördinatie tussen hersenen en armen.

Uit onderzoek blijkt dat push up oefeningen een effectie manier is om je hele conditie te verbeteren. Je verliest door regelmatige push up oefeningen te doen niet alleen beduidend minder spierkracht, maar opdrukoefeningen zorgen ook voor sterkere armspieren, polsen en een betere coördinatie tussen hersenen en armen. Bovendien train je ook de spieren in je borst, rug, heup, bekken, benen en buik. Reden genoeg om eens wat vaker push up oefeningen uit te voeren.

Bosu push up
Plaats je in handen- en voetensteun, met de handen iets breder dan de schouders en de voeten op heupbreedte. Zorg voor een rechte rug door je buik en bilspieren aan te spannen. Neem vervolgens de bosu met beide handen goed vast. Buig door je armen en duw je terug op tot uitgangspositie. Het lichaam dient volledig in neutrale positie te blijven.

Door de eenvoud van het apparaat kan de gebruiker door variatie zelf zijn eigen moeilijkheidsgraad bepalen. Je kan dalen in moeilijkheidsgraad door je knieën te plaatsen. Een echte uitdaging word het wanneer we gaan naar één steunpunt met de voeten. Op deze manier word onze core (spanning in buik/onderrug) extra benadrukt!

TRX atomic push up
Plaats je in handen- en voetensteun, met de handen iets breder dan de schouders en de voeten in de ‘foot straps’ van de TRX. Neem vervolgens een rechte houding aan, steunend op je beide handen. Buig door je armen en duw je terug op tot uitgangspositie. Daarna breng je je knieën telkens naar je borst toe. Op deze manier worden onze buikspieren benadrukt.

Wanneer je de knieën terug strekt, kan je buigen door de armen en omgekeerd. Hierdoor krijg je een dynamische uitvoering wat resulteert in een hogere hartslag. Probeer het maar eens uit!