lange duurlopen zijn effectief

1
1313

Lange duurlopen (minimaal 5 km) gaan je helpen je hardloopprestaties te verbeteren. Door lange tijd te bewegen ontwikkel je je spieren, laat je je hart harder werken en spoor je je lichaam aan tot meer vetverbranding. Het ontwikkelen van spieren heeft sowieso een positieve invloed op je vetverbranding, ook als je niet aan het sporten bent.

Lange duurlopen (minimaal 5 km) gaan je helpen je hardloopprestaties te verbeteren. Door lange tijd te bewegen ontwikkel je je spieren, laat je je hart harder werken en spoor je je lichaam aan tot meer vetverbranding.

Het ontwikkelen van spieren heeft sowieso een positieve invloed op je vetverbranding, ook als je niet aan het sporten bent. Meer informatie hierover vind je hier.

Intensiteit

Je snelheid is een belangrijke factor om de effectiviteit van je training te beinvloeden. Probeer je snelheid dus geleidelijk aan op te voeren. Let hierbij wel op je hartslag. Deze mag niet boven een bepaald niveau komen. Meer hierover vind je in dit artikel.

Je kunt ook meer uit je training halen door een gedeelte van de duurloop in een hoger tempo te lopen dan het andere gedeelte. Een goede aanpak is om het eerste deel in een lager tempo te lopen, dan een deel op hoog tempo om vervolgens op laag tempo te eindigen.

Zoals menig sporter weet, is het belangrijk om een goede warming up te doen, je spieren te rekken en het met een goede cooling down af te sluiten.

1 REACTIE

  1. Langzame Lange Duurlopen verbranden na verloop van tijd meer vet. een snelle 5 km( onder 30-25 min ) of 10 km ( onder 55-60 min ) zijn koolhydraten verbranders. je lichaam moet zich erop instellen dat het ook vet kan verbranden. en dat process leert je lichaam bij langzame lange duurlopen.