Hoe word je zelfverzekerd in daten?

0
3004
daten

We zouden allemaal graag heel zelfverzekerd willen zijn, en we willen vooral zelfverzekerd overkomen. Dit is niet alleen op school of op het werk zo, maar ook zeker wanneer je gaat daten. Maar hoe word je zelfverzekerd in daten? Dat vertellen wij je in dit artikel!

Wat betekent het?

Om te weten hoe we zelfverzekerder worden, moeten we eerst weten wat de betekenis hiervan is. Je kan jezelf niet verbeteren als je niet weet hoe je dit moet doen, of zonder dat je weet wat je dan precies verbetert.

Iemand die zelfverzekerd is, heeft veel zelfvertrouwen. Ben jij bijvoorbeeld goed in voetballen, dan heb je vertrouwen in jezelf dat je de wedstrijd wint, of de bal op de juiste momenten weet aan te nemen. Ben je goed in koken, schrijven, zingen of dansen? Dan heb je vertrouwen in jezelf dat het goed zal gaan, dat het eten lekker zal smaken of dat je een bepaalde dans perfect uitvoert.

Daarnaast kan zelfverzekerdheid zich ook uitstralen in je uiterlijk. Bepaalde kledingstukken waarvan je weet dat dat je goed staat, een mooi kapsel dat past bij je gezicht en de juiste make-up en parfum werken hier bijvoorbeeld aan mee. Hierbij wordt er ook vooral op de reacties van anderen gelet, omdat je wilt dat zij bevestigen dat je er goed uit ziet. Vrouwen doen dit vooral wanneer ze aandacht willen van een man.

Wil je ervaringen van andere mensen lezen over datingbedrijven kijk dan eens op ervaringensite.nl. Daar vind je reviews van datingsites zoals ematching.nl, Lexa, Parship en pepper.nl.

Wees niet arrogant tijdens het daten

Je moet er wel op letten dat je niet te zelfverzekerd wordt. Op het moment dat dat gebeurt, vinden mensen je vaak arrogant en egoïstisch. Je bent dan zó met jezelf bezig en met hoe jij eruit ziet, dat je niet meer let op anderen. Maar ook bij het beoefenen van een sport kun je te zelfverzekerd zijn. tijdens een voetbalwedstrijd kan het dan zo zijn dat jij als enige de bal wilt hebben, en daardoor dus niet samenspeelt. Het kan ook de andere kant op gaan; als jij denkt dat je een bepaalde sport heel goed kan, en het blijkt uiteindelijk lastiger te zijn dan gedacht kun je hier erg down van worden. Je baalt dan van jezelf en je hebt het gevoel dat je hebt gefaald.

Hier kun je niet alleen vrienden en teamgenoten mee verliezen, maar dus uiteindelijk ook jezelf. Want als jij continu bezig bent met het verbeteren van jezelf, verlies jij jezelf daarin. Je wilt steeds meer, steeds beter en trekt jezelf telkens weer over die lijn heen.

Hoe word je zelfverzekerd?

Maar hoe word je dan zelfverzekerd? Het is eigenlijk heel simpel maar, je zou eerst van jezelf moeten houden. Op het moment dat jij echt volledig van jezelf kan houden, kun je ook zelfverzekerd zijn. Vertrouwen hebben in jezelf is lang niet altijd makkelijk, zeker wanneer je dit nooit gedaan hebt. Haal jij jezelf altijd naar beneden en heb je het idee dat je nergens goed in bent? Dan ben je niet tevreden met jezelf, en dit zou je dus eerst om moeten zetten.

Dit kun je doen met positieve energie, maar ook door echt kritisch naar jezelf te kijken. Waar ben ik goed in? Wat vind ik leuk om te doen en hoe kan ik dit combineren? Ben je tevreden met je huidige baan en ben je hier ook echt goed in? Zodra je weet hoe je van jezelf kan houden, en dat ook gaat doen, kun je zelfverzekerder worden.

Wat ook een goede tip is, is om eens op te schrijven waar jij allemaal onzeker van wordt. Bijvoorbeeld anderen die bepalen hoe jij je leven moet leiden, hoe jij je moet kleden of wat je moet doen. Maar ook dat je bijvoorbeeld te weinig sociale contacten hebt, of dat jij een echte binnenvetter bent.

Dit kost tijd, afhankelijk van hoe jij naar jezelf kijkt, maar het is het zeker wel waard. In plaats van te denken ‘hoe word ik zelfverzekerd’ kun je jezelf ook afvragen wat je nodig hebt om nog meer vertrouwen in jezelf te krijgen.

Zelfverzekerd daten

Als je dan tevreden bent met jezelf en je merkt dat je steeds zelfverzekerder wordt, kun je dit ook tijdens een date gaan toepassen. Dit is wel weer anders dan bij bijvoorbeeld een wedstrijd, of op je werk, maar ook hierbij is het belangrijk dat jij jezelf positief ziet.

Wil jij je tijdens de date zelfverzekerd genoeg voelen, dan doe je er goed aan iets aan te trekken waar jij je lekker in voelt, maar dat ook goed om je lichaam past. Geen te strakke, te korte of vieze kleding dus. Ook je haren en make-up zijn belangrijk, dus doe ook hier vooral waar jij je goed bij voelt. Als jij tijdens een date vertrouwen uitstraalt en een gesprek aangaat zonder verlegen te zijn, straal je automatisch al uit dat je zelfverzekerd bent. Je zal dan waarschijnlijk sneller een compliment ontvangen, wat ook weer goed is voor je gevoel.

Nog enkele tips

Hieronder volgen nog enkele tips die jou kunnen helpen zelfverzekerder te worden. Deze tips kun je vrijwel overal toepassen; op je werk of school, bij vrienden en familie en tijdens een date. Door deze tips uit je hoofd te leren zal het je al snel lukken om veel zelfverzekerder over te komen.

  • Zorg dat je er goed uitziet, want als je weet dat je eruit ziet als een zelfverzekerd mens, ga jij je op den duur ook zo voelen. zorg hierbij goed voor jezelf en besteed elke dag tijd aan persoonlijke hygiëne. Douchen, tanden poetsen, flossen en je huid en haar verzorgen moeten een dagelijkse routine worden. Daarnaast doe je er ook goed aan je zelfverzekerd te kleden. Trek kleding aan die je goed zitten, waar jij je fijn in voelt en zorg ervoor dat deze kleding schoon is en fris ruikt.
  • Verbeter ook je houding, niet alleen wanneer je zit maar ook wanneer je staat en loopt. Voeten onder je schouders, schouders naar achteren, rechte rug, kin omhoog en borst naar voren. Maak je hierbij lang en kijk naar voren in plaats van naar beneden. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je rechtop zit, en niet als een zoutzak achter je laptop aan het werk bent.
  • Zorg ervoor dat je altijd een glimlach bij je hebt, want dit kan sociale situaties makkelijk ontdooien en zo zorg je er ook nog eens voor dat iedereen zich op zijn gemak voelt.
  • Ook het maken van oogcontact zorgt ervoor dat je zelfverzekerd overkomt. Wees dus niet bang een blik van een ander op te vangen.
  • Zorg voor een open lichaamshouding. Ga niet in een hoekje zitten met je armen en benen over elkaar heen, maar ga ook niet de hele tijd met je telefoon bezig zijn.

Lees ook: Hoe gezond is banaan voor je?