Van jezelf leren houden, hoe pak je dit aan?

0
3797
jezelf

Het is soms best wel lastig om volledig van jezelf te houden. Heel erg veel mensen bereiken het ook niet om, echt helemaal volledig aan zichzelf te hebben gewerkt en ook echt volledig van zichzelf te hebben gehouden. Maar dit is eigenlijk best wel een belangrijke fase en daarom zijn er echt wel dingen hoe je dit kunt aanpakken.

Vertel wie je bent

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is erg goed voor je om aan jezelf te vertellen wie je bent en wat je al bereikt hebt in je leven. Zo kun je in de spiegel gaan staan en zeggen dat je jezelf wel knap vind. Veel mensen vinden dit namelijk niet, maar niemand is lelijk. Iedereen is knap op zijn of haar eigen manier. Het is dan ook zeer belangrijk dat je dit jezelf leert, zodat je je kinderen dit ook kunnen leren.

Daarnaast kun je op een papier schrijven wat je allemaal al bereikt hebt en hoe je hier precies bent gekomen. Op die manier wordt het heel erg duidelijk voor jezelf dat je het echt goed hebt gedaan en dat je het echt goed voor elkaar hebt. Zo ga je jezelf meer waarderen door dit soort kleine dingen te doen.

Wees lief voor jezelf

Daarnaast is het ook heel erg belangrijk om lief voor jezelf te zijn. Zo zijn er veel mensen die zichzelf afstraffen wanneer ze een keer wat lekkers eten, maar dit is helemaal nergens voor nodig. Jij bent ook gewoon een mens en uiteindelijk moet jij ook gewoon je doelen kunnen bereiken door een keer wat lekkers te eten of een keer toch niet te sporten.

Als jij je weer opnieuw kan oppakken en toch niet meer wat lekkers eet en toch wel bent gaan sporten, laat je aan jezelf al zien dat je het wel kan en dat het allemaal wel goed komt. Dit is erg belangrijk, want dan weet je zelf dat je het kan en dan kun je ook aan jezelf vertellen dat je het steeds maar weer opnieuw kan doen, want je hebt het al een keer gedaan.

Lees ook: De puberteit; hoe omgaan met je dwarse kind?