Wees jezelf en wordt authentiek

0
1188
wees jezelf

Veel mensen proberen zich anders voor te doen dan dat ze daadwerkelijk zijn. De omgeving vindt dit vaak niet fijn en voelt zich voor de gek gehouden. We willen juist mensen die oprecht zijn, weten wie ze zijn en zichzelf durven te zijn. Maar hoe word je dit?

Wees jezelf

Het is belangrijk dat je kwetsbaar durft te zijn. Durf jezelf te geven en stap in situaties waarmee je gekwetst kan worden. Kwetsbaarheid maakt je leven mooier en laat zien dat je een mens bent. Je krijgt vaak een dieper contact met de mensen om je heen en je kan laten zien wie je echt bent.

Realiseer je dat je niet perfect hoeft te zijn. Je bent goed zoals je bent, wees jezelf. Accepteer je imperfecties. Je mag best eigenschappen hebben waar je niet tevreden over bent, maar je hoeft niet krampachtig te proberen deze te veranderen. Omarm je imperfecties en probeer aan ze te werken. Doe dit voor jezelf en niet omdat anderen dit van je willen.

Ook is het belangrijk dat je niet over anderen oordeelt. Vaak doen we dit om ons een beter gevoel over onszelf te geven. Probeer anderen in hun waarde te laten en blijf bij jezelf. Dit is veel echter en hiermee wordt je veel authentieker.