1,5 miljoen Nederlanders stapt over naar andere zorgverzekeraar

0
840

Veel Nederlanders stappen in 2012 over naar een andere zorgverzekeraar. In totaal zijn 1,5 miljoen Nederlanders van plan in 2012 over te stappen. Het aantal mensen dat overstapt stijgt elk jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van SUM.nl. We gaan steeds vaker zorgpremies vergelijken, omdat de zorgverzekering steeds duurder wordt.

Veel Nederlanders stappen in 2012 over naar een andere zorgverzekeraar. In totaal zijn 1,5 miljoen Nederlanders van plan in 2012 over te stappen. Het aantal mensen dat overstapt stijgt elk jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van SUM.nl. We gaan steeds vaker zorgpremies goed met elkaar vergelijken, omdat de zorgverzekering steeds duurder wordt.

Van de studenten kiest een op de tien in 2012 voor een andere zorgverzekeraar. Bijna 30 procent van de studenten stapt misschien over en 13 procent weet het nog niet.

Eigen risico

Verder blijkt uit het onderzoek dat bijna een derde van de studenten niet weet wat het eigen risico van de zorgverzekering inhoudt. Het is opmerkelijk dat 60 procent van de studenten een uitgebreide dekking belangrijker vindt dan een lage premie.

Vrouwelijke studenten vinden het belangrijk dat de anticonceptie wordt vergoed. Verder willen studenten dat de tandarts, brillen of lenzen en de fysiotherapie worden vergoed.

Healthylives heeft een apart dossier over vergoedingen. In dit dossier lees je alles over de verzekering. Hoe stap ik over naar een andere zorgverzekeraar? Wat houdt de zorgverzekeringswet in en welke soorten polissen biedt de zorgverzekering? Bekijk hier het dossier ‘Zorgverzekeringen’.