Aanvullende zorgverzekering stuk duurder in 2012

0
951

Een aanvullende zorgverzekering wordt in 2012 een stuk duurder. Dat blijkt uit de cijfers van de vergelijkingssite Independer.nl. Steeds meer zorgverzekeraars maken hun premies bekend. Op 19 november 2011 moeten alle verzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt. De basisverzekering worden door de verzekeraars met slechts enkele procenten verhoogd.

Een aanvullende zorgverzekering wordt in 2012 een stuk duurder. Dat blijkt uit de cijfers van de vergelijkingssite Independer.nl. Steeds meer zorgverzekeraars maken hun premies bekend. Op 19 november 2011 moeten alle verzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt.

De basisverzekering worden door de verzekeraars met slechts enkele procenten verhoogd. Maar voor een aanvullend verzekeren moeten Nederlanders fors meer betalen in 2012. Volgens Independer.nl gaan veel aanvullende verzekeringen met 10% omhoog, maar ook een stijging van 40% komt voor. Door de premiestijging kunnen zeer waarschijnlijk steeds minder mensen nog een aanvullende verzekering betalen.

Overstappen zorgverzekeraar

Doordat de premies omhoog gaan, stappen veel mensen over. Independer.nl laat weten op haar website dat de cijfers van vorige week laten zien dat op dit moment een miljoen mensen willen overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Bekend gemaakte premiestijgingen per 1 januari 2012

Verzekeraar Basisverzekering Aanvullende verzekering (gemiddeld) Max. stijging aanvullende verzekering
Azivo 2% 4% 7%
DSW 3% 3% 3%
IZA 2% 8% 9%
IZZ 3% 5% 12%
Menzis 2% 6% 9%
OZF Achmea 3% n.b. n.b.
Stad Holland 2% 5% 13%
UMC 1% 6% 8%

Bron: Independer.nl

Dossier Zorgverzekeringen

Healthylives heeft een apart dossier over zorgverzekeringen. In dit dossier lees je alles over de verzekering.

Hoe stap ik over naar een andere zorgverzekeraar?

Wat houdt de zorgverzekeringswet in en welke soorten polissen biedt de zorgverzekering?

Bekijk hier het dossier ‘Zorgverzekeringen’.