Afvallen? Zorg dat je lekker warm blijft

0
1201
Dunner in warm huis

Mensen die hun huis graag warm stoken hebben een lager BMI dan mensen die in een koud huis wonen. Dit publiceerden Britse wetenschappers in het onderzoekstijdschrift Obesity.

De gedachte bestond dat mensen in een koude omgeving dunner zouden zijn, omdat ze veel energie zouden verbranden bij het op peil houden van hun lichaamstemperatuur. Dit bleek in het onderzoek niet te kloppen. Onderzoekers van de Universiteit van Stirling in Schotland bekeken  de medische gegevens van 100.000 volwassenen uit Groot Brittannië. Zij ontdekten dat mensen met een warme leefomgeving (boven de 23 graden Celsius) een lagere hoeveelheid lichaamsvet hadden dan mensen die in een koud huis woonden.

Geen honger in de warmte

Mensen die de verwarming flink hoog draaien zijn dus dunner. De onderzoekers hebben al ideeën over hoe dit komt. Volgens hen neemt onze eetlust af bij temperaturen boven 23 graden, terwijl we meer energie verbranden om de hitte kwijt te raken en ons lichaam op een constante temperatuur te houden. Als je minder energie binnenkrijgt via je eten dan je verbrandt, val je af.

Volgens de onderzoekers is een huistemperatuur tussen de 20.3 en 23 graden het meest comfortabel – we hebben het dan niet te warm en niet te koud. Maar om energiekosten te besparen en het milieu een handje te helpen kun je natuurlijk ook gewoon een extra trui aantrekken.

Bron: Medicalnewstoday.com