Beweging goed voor sperma

0
598
fitness
fitness

Uit een onderzoek van de Harvard School of Public Health blijkt dat beweging goed is voor het sperma van de man en daarmee de kans op het krijgen van kinderen vergroot.Uit een onderzoek van de Harvard School of Public Health blijkt dat beweging goed is voor het sperma van de man en daarmee de kans op het krijgen van kinderen vergroot.

Vooral mannen die aan krachttraining doen of buiten sporten hebben meer zaadcellen in hun sperma dan gemiddeld. Het onderzoek is gedaan bij 137 koppels.

Resultaten

Uit de resultaten blijkt dat mannen die gemiddeld 1 uur per dag sporten een 48 procent hogere concentratie zaadcellen hadden dan mannen die minder dan een uur per week sporten.

Het feit dat buitensporten een positief effect heeft op de hoeveelheid zaadcellen heeft mogelijk te maken met de zon en vitaminde D. In het geval van krachttraining heeft dit te maken met de aanmaak van testosteron bij dit soort training en de verbeterde insuline.

Een sport die negatieve impact heeft op de kwaliteit van sperma is fietsen. Mannen die meer dan 1,5 uur per week fietsen hebben een flink lagere (34 procent) concentratie van zaadcellen.

Bron: WebMD