De zee maakt ons echt gelukkig

0
1015

Uitwaaien op het strand, picknicken in de duinen, zwemmen in de zee of lekker zonnen, het maakt niet uit wat je er doet maar de zee maakt ons gelukkig. Dit blijkt uit het onderzoek van de universiteiten van Exeter en Plymouth.

Uitwaaien op het strand, picknicken in de duinen, zwemmen in de zee of lekker zonnen, het maakt niet uit wat je er doet maar de zee maakt ons gelukkig.

Dit blijkt uit het onderzoek van de universiteiten van Exeter en Plymouth. Het onderzoek bestond uit 2750 mensen in verschillende leeftijdsklasse tot en met tachtig jaar. Zij hielden twee jaar lang hun gevoelens bij tijdens het bezoeken van het stadspark, het platteland en de kust. Alle mensen kregen bij een bezoekje aan de drie locaties positieve gevoelens, maar de zee sprong er bovenuit, ongeacht met wie ze waren en wat ze deden. De kust bezoekers voelden zich vaak kalmer en verfrist.

Volgens onderzoeker Mathew White kan het goede gevoel wat de kust met zich mee brengt komen door dat de zee wordt gepromoot als iets goeds en mensen in hun hoofd hebben dat de zee per definitie positief is. De positieve gevoelens kunnen volgens hem mogelijk bijdragen aan het bestrijden van ziektes, maar daar zou meer onderzoek naar gedaan moeten worden.

Lees ook:

Waarom op vakantie gaan goed voor je is

Er even lekker tussen uit

Rust in je hoofd: Tips