Eerste Nationale Uitrustweek van start

0
957

 

De eerste Nationale Uitrustweek is maandag van start gegaan. Deze herstelweek is bedoeld voor mensen die al regelmatig moe zijn voordat de dag voorbij is.

Tegenwoordig verwachten we meer van onszelf. De helft van de Nederlanders is moe. We slapen elke nacht gemiddeld een uur minder dan veertig jaar geleden, terwijl ons lichaam dezelfde behoeftes heeft. We moeten dagelijks veel keuzes maken en krijgen veel informatie op ons af. Ons lichaam krijgt vaak te weinig tijd om te kunnen uitrusten en alle informatie van de dag te verwerken.

Je kunt je voor de Nationale Uitrustweek inschrijven. Je krijgt dan informatie en een aantal praktische leefregels.

Maar niet alleen deze week is het belangrijk dat je dagelijks voldoende rust en slaap krijgt. Door een te kort aan slaap voel je je snel futloos, prikkelbaar en moe. Systemen als de stofwisseling en het hormoonsysteem raken van slag. Bovendien kun je klachten als hoofdpijn, buikpijn, huidklachten en infectie krijgen. Ook kun je zwaarder worden. In het artikel ‘Tips voor minder stress’ vind je een aantal aanwijzingen om te herstellen van alledaagse spanning en stress.

Bron: rtlnieuws.nl