EK: geen gevaar voor je dieet

0
730

Lees hier hoe je van het EK en je dieet een goede combinatie kan maken.

Diëten en de zomer zijn niet echt een goede combinatie. Door
het mooie weer word je al snel verleid door de ijsjes en barbecues. Het EK
wordt deze zomer ook nog gespeeld, en daar horen natuurlijk bitterballen en
bier bij. Het EK hoeft echter geen gevaar te zijn voor je dieet. Lees hier hoe
je van het EK en je dieet een goede combinatie kan maken.

Balansdag

De wedstrijd is begonnen en voor je het weet is de zak met
borrelnootjes leeg. Dat was niet echt de bedoeling, aangezien je over drie
weken op vakantie gaat. En een buikje kan je daar niet bij gebruiken. Mocht dit
jou ook overkomen en kan je geen weerstand bieden aan al dat lekkers? Hou de
dag na de wedstrijd dan een balansdag.

Eet op je balansdag extra gezond. Het beste kan je 3
maaltijden per dag eten, en 2 tussendoortjes. Kies voor volkorenbrood tijdens
het ontbijt en de lunch. En kies voor fruit of rauwkost als tussendoortje. Als
avondeten kies je voor gekookte aardappelen, rijst of pasta.

Alcohol

Tijdens het EK wordt er meer alcohol gedronken dan normaal. Meer
alcohol gaat vaak samen met meer eten. Niet echt positief tijdens je dieet. De
beste oplossing is geen alcohol drinken. Als je toch een drankje wil drinken,
drink dan met mate. Om de keuze nog wat makkelijker te maken, hebben we de
populairste drankjes op een rij gezet met het aantal calorieën die ze bevatten
(het gaat om een standaardglas):

Bier

84 kcal

Witbier

84 kcal

Rosébier

135 kcal

Zoete witte wijn

96 kcal

Droge witte wijn

67 kcal

Rosé

63 kcal

Rode wijn

82 kcal

De dag na de wedstrijd drink je alleen maar water en groene thee. Op die manier
compenseer je de alcohol het beste.

Gezonde snacks

De makkelijkste keuze qua snacks zijn natuurlijk een schaal
bitterballen en een zak chips. De meest gezonde keuze is dit echter niet. Met
iets meer moeite kan je hele leuke en lekkere snacks maken met groente en
fruit. Een aantal voorbeelden:

Mango-ananassticks

Rijg stukjes ananas en mango aan een houten prikker. Lekker
gezond en verfrissend.

Perzik kipsalade

Meng stukjes perzik met gerookte kip, peterselie en light
mayonaise. Lekker voor op een toastje.

Oranje paprika

Vul kleine oranje snackpaprika’s met een mengsel van
roomkaas light gemengd met bieslook, knoflook en een rode paprika. De rode
paprika snij je in kleine stukjes en meng je erdoorheen.

Lees ook:

WK voetbalstress: tips voor minder hartproblemen

Slanke borrelhapjes

RIVM adviseert EK-bezoekers vaccinatie