Eten van druiven maakt gezonder

0
1030

Eet jij vaak druiven? Dan heb je waarschijnlijk ook een gezonder voedingspatroon dan mensen die vrijwel nooit druiven eten. Tenminste, dat stellen Amerikaanse onderzoekers. Een team van onderzoekers ontdekte dat personen die druiven (of producten met druiven) eten ook vaker vezels, calcium, magnesium, en vitamine A, B6 en C binnenkrijgen.

Eet jij vaak druiven? Dan heb je waarschijnlijk ook een gezonder voedingspatroon dan mensen die vrijwel nooit druiven eten. Tenminste, dat stellen Amerikaanse onderzoekers.

Een team van onderzoekers ontdekte dat personen die druiven (of producten met druiven) eten ook vaker vezels, calcium, magnesium, en vitamine A, B6 en C binnenkrijgen. Bij volwassenen werd vastgesteld dat zij ook vaker groenten, volkoren producten, zaden en noten aten als zij af en toe druiven namen. Zij kregen minder cholesterol en verzadigd vet binnen vergeleken met mensen die weinig tot geen druiven consumeerden.

Via de gegevens van een nationaal gezondheidsonderzoek (het NHANES) dat in Amerika werd gehouden van 2003 tot 2008 konden de onderzoekers het eetpatroon van meer dan 21.800 kinderen en volwassenen bestuderen.

Eerder onderzoek toonde al aan dat druiven kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk.

Bronnen: artikel I en artikel II- Medicalnewstoday