Kinderen hebben teveel overgewicht en eten te weinig fruit; EU gaat gratis fruit uitdelen

2
678

De EU wil het overgewicht bij kinderen tegengaan. Kinderen eten te weinig fruit. Brussel wil volgend jaar 90 miljoen euro uittrekken voor het uitdelen van gratis fruit op scholen in de Europese Unie.

Brussel wil het overgewicht bij kinderen tegengaan. Kinderen eten te weinig fruit. Volgend jaar wordt er 90 miljoen euro uitgetrokken voor het uitdelen van gratis fruit op scholen in de Europese Unie. De lidstaten moeten een evengroot bedrag bijleggen om de financiering rond te krijgen.

De lidstaten praten al sinds 2004 over gratis ‘schoolfruit’. De bedoeling is om met het verstrekken van fruit op scholen overgewicht bij kinderen tegen te gaan. 27 procent van de mannen en 38 procent van de vrouwen in de EU lijdt aan overgewicht, waaronder 22 miljoen kinderen.

In veel scholen in Nederland en de EU wordt fruit uitgedeeld, maar dat is niet altijd gratis. In het schooljaar 2009/2010 moet het verstrekken van fruit van start gaan, als het aan de Europese Commissie ligt.

Bron: de Pers

2 REACTIES

  1. Gratis groenten-en fruitextracten voor kinderen via The Juice Plus+® Children’s Health Study (CHS). Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar kunnen als noodzakelijke aanvulling op hun dagelijkse voeding gratis 1 tot 3 jaar lang groenten-en fruitextracten (capsules, kauwtabletten of gummies) krijgen, mits een (groot)ouder de capsules eveneens gebruikt.
    3 keer per jaar wordt verzocht per email een korte vragenlijst in te vullen over de ontwikkelingen van het kind. Doelstelling van het CHS is de bevordering van de gezondheid en goede voeding van kinderen wereldwijd. Voor info of bestellen: stuur een email via http://www.wereldvanfruitengroenten.nl of spreek de voicemail in 070-360.9664. Zie ook http://www.juicepluschildren.info (vlaggetje Nederland aanklikken).