Fabeltjes over acné

0
862

 

In de zon liggen is geen goede oplossing om van acné af te komen. Weliswaar krijgt je huid door de zon een lichte opleving en zal de acné mogelijk tijdelijk even minder zijn; een structurele oplossing is het echter niet. De acné komt namelijk onherroepelijk terug, aldus een wetenschapper van de Vrije Universiteit van Brussel.

Een ander fabeltje is dat het eten van chocolade en patat per definitie acné zou veroorzaken. Het eetpatroon kán een rol spelen bij het ontstaan van acné, dat is echter persoonsgebonden. Ook is acné geen vuile huid. Wel kan acné sneller ontstaan wanneer je je huid niet goed reinigt.

Acne komt vooral voor bij jongeren in de puberteit. Sommige mensen blijven echter last houden van acné. Het is dan ook een aandoening waar sommigen nooit overheen groeien. Oorzaken voor de
puistjes zijn onder meer talgafscheiding door hormonen,
bacteriën en ontstekingen in de huid. Voor meer zaken die de vorming van acné beïnvloeden, bekijk ons artikel ‘Puisten en acné behandeling‘.

In dit artikel lees je ook dat het schoonmaken van je huis erg belangrijk is. Los van wat je zelf kan doen, er zijn daarnaast ook behandelingen die je kunnen helpen om van je acné af te komen. Deze vind je ook terug in het artikel.