Geen concentratie meer? Kijk naar een groen dak!

0
1224
Concentratie

Na een lange dag op je werk, hard geleerd te hebben voor je tentamen of op een andere manier druk te zijn geweest, is je concentratie vaak ver te zoeken. Je bent snel afgeleid, kan je niet meer focussen en niets lijkt binnen te komen. Toch is het vaak wel nodig om jezelf even te herpakken en toch je concentratie terug te vinden. Onderzoekers hebben hier nu iets op gevonden. Kijk naar een groen dak!

In het onderzoek moesten de proefpersonen een saaie taak uitvoeren. Op een scherm kwamen getallen voorbij en ze moesten op een knop drukken, behalve bij het getal 3. Op de helft van het onderzoek kregen zij 40 seconden pauze. De ene helft kreeg dan een afbeelding met een groen dak te zien en de andere helft een afbeelding van een betonnen dak. De groep die het groene dak had gezien, presteerde na de pauze beter, maakte minder fouten en waren beter geconcentreerd.

Goed voor de concentratie

Door zelfs al voor een kort moment groen te zien, krijgen vermoeide medewerkers een boost. Groene daken zijn goed voor het milieu en dus ook goed voor de concentratie. Dit kan dus een enorme impact hebben voor bedrijven. Het is goed om kleine pauzes te houden en tijdens het werk slechts even naar buiten te kijken. Als men dan groen ziet, is dit dus beter dan wanneer zij beton zien. De concentratie en prestaties gedurende de werkdag blijven dan beter.