Een gelukkige vrouw

0
1797
gelukkig huwelijk

Volgens het bekende Engels gezegde “a happy wife is a happy life” zorgt een vrouw die gelukkig met haar huwelijk is ervoor dat de man ook gelukkiger met zijn leven is. Het maakt hierbij niet uit hoe de man zijn huwelijk ziet.

Gelukkig huwelijk

Uit een recent onderzoek onder bijna vierhonderd stellen blijkt dat mannen gelukkiger zijn als hun vrouwen gelukkig met het huwelijk zijn. De stellen die meededen aan het onderzoek waren gemiddeld al 39 jaar getrouwd. Aan zowel de mannen als vrouwen werden verschillende vragen over hun huwelijk gesteld en over hun geluk gedurende een aantal activiteiten.

Over het algemeen waren de personen die meededen aan het onderzoek gelukkig met hun leven. Het huwelijk werd door de mannen vaak iets positiever beoordeeld dan door de vrouwen. Bij beiden zorgde een gelukkig huwelijk voor een groter geluk in het leven.

Ook bleek dat mannen gelukkiger zijn als hun vrouw meer tevreden met hun huwelijk is. De onderzoekers maken hieruit op dat vrouwen positieve energie in het huwelijk steken en meer voor hun man willen doen als zij gelukkig zijn in het huwelijk. Ook blijkt dat vrouwen minder gelukkig werden als hun man een ziekte kreeg. Vrouwen willen dan voor hun man zorgen en dat kan stress opleveren. Het niveau van geluk van de man werd minder beïnvloed door ziekte van de vrouw. Vrouwen vertrouwen dan ook vaker op hun dochters dan op hun man.

De onderzoekers concluderen dat de kwaliteit van het huwelijk van invloed is op de gezondheid en het geluk van mensen.