Half uur extra slaap zorgt voor beter humeur tieners

0
856

In de ochtend een half uur extra slaap zorgt voor een beter humeur bij tieners. Ook worden ze alerter, zijn ze vaker op tijd en eten ze gezonder. Volgens Patricia Moss, de directrice van de kostschool in Rhode Island waar het experiment plaatsvond, zijn dit buitengewoon verassende resultaten.

In de ochtend een half uur extra slaap zorgt voor een beter humeur bij tieners. Ook worden ze alerter, zijn ze vaker op tijd en eten ze gezonder.

Volgens Patricia Moss, de directrice van de kostschool in Rhode Island waar het experiment plaatsvond, zijn dit buitengewoon verassende resultaten.

In totaal namen 201 leerlingen deel aan het onderzoek. Het experiment duurde negen weken lang. De tieners mochten elke ochtend een half uur langer slapen. Het resultaat: ruim drie keer zoveel leerlingen sliepen acht uur lang en voelden zich overdag beter uitgerust. Het aantal ontbijten verdubbelde en het aantal laatkomers voor de eerste les op school daalde met de helft.

Volgens de onderzoekers slapen tieners het diepst in de vroege ochtend. Wanneer op dat moment de wekker gaat wordt hun slaap verstoord. Dit zorgt voor onder andere een slecht humeur.

Relevante artikelen om verder te lezen:
Tips om beter te slapen
Slapen: de vijf fasen
Te weinig slaap bij jongeren verhoogt kans op depressie

Bron: Hln.be