Helft Europeanen heeft overgewicht

1
712

Meer dan de helft van de Europeanen heeft overgewicht of obesitas. Dat toont een onderzoek van de Europese Commissie en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) aan.

Meer dan de helft van de Europeanen heeft overgewicht of obesitas. Dat toont een onderzoek van de Europese Commissie en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) aan.

De laatste twintig jaar is zwaarlijvigheid meer dan verdubbeld, volgens de experts. Groot-Brittannië komt er het slechtst uit. Kort daarop volgen Ierland en Malta, waar een kwart van de bevolking te zwaar is.

Uit het onderzoek blijkt dat één op de zeven kinderen in de Europese Unie kampt met overgewicht. Volgens deskundigen zal dit aantal nog meer stijgen. De Europese Commissie en de OESO zijn er van overtuigd dat de sleutel tot succes is kinderen te stimuleren gezond te eten.

Kinderen die lijden aan obesitas of overgewicht hebben op latere leeftijd meer kans op een slechte gezondheid. Ze lopen een groter risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, artritis, astma, een verminderde kwaliteit van leven en zelfs een vroegtijdige dood.

Hieronder de cijfers van het onderzoek.

Obesitas in Europa:
UK: 24,5%
Ierland: 23%
Malta: 22,3%
IJsland: 20,1%
Luxemburg: 20%
Zweden: 10,2%
Noorwegen: 10%
Italië: 9,9%
Zwitserland: 8,1%
Roemenië: 7,9%

Heb jij een gezond gewicht? Bereken je BMI in de BMI-meter van Healthylives. Met één druk op de knop zie je wat je BMI-waarde is en wat deze inhoudt. Wij geven jou tips op je BMI-waarde te verbeteren of op peil te houden.

De BMI (Body Mass Index) –meter geeft een verhouding weer tussen je gewicht en de lengte van je lichaam. Door middel van de BMI meter kun je zien of jij op het juiste gewicht zit.

Bereken hier jouw BMI. Vul je geslacht, leeftijd en lengte in en de BMI meter berekent jouw BMI.

1 REACTIE

  1. Ik heb daar wel eens wat over gooherd. De theorie was dat eilandbewoners al eeuwen gewend waren met heel weinig voedsel te overleven, omdat er nu eenmaal niet zoveel te vinden is op en rond kleine eilandjes. Nu de rijkdom op dit soort plaatsen toeneemt kunnen ze meer eten dan goed voor ze is. Met andere woorden: ze kunnen niet tegen welvaart.