Helft Nederlanders poetst tanden niet elke dag

7
1249

De helft van de Nederlanders poetst zijn tanden niet elke dag. Dat blijkt uit een onderzoek van Tandartsplein. In totaal namen ruim 1250 mensen deel aan het onderzoek. Uit de resultaten bleek dat minder dan 25 procent van de respondenten tweemaal per dag de tanden poetst.

De helft van de Nederlanders poetst zijn tanden niet elke dag. Dat blijkt uit een onderzoek van Tandartsplein.

In totaal namen ruim 1250 mensen deel aan het onderzoek. Uit de resultaten bleek dat minder dan 25 procent van de respondenten tweemaal per dag de tanden poetst. Meer dan 70 procent van de Nederlandse bevolking poetst zijn tanden minder dan twee keer per dag.

Tandartsplein vindt de uitslag opmerkelijk en zorgwekkend. ‘Tweemaal daags goed poetsen is belangrijk, want door een goede mondhygiëne worden tandplak, tandbederf en tandvleesontstekingen voorkomen. Daarnaast maakt de fluoride die in tandpasta zit de tanden sterk’, aldus Tandartsplein.

De Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten adviseert naast tweemaal daags goed te poetsen ook een goede tandenborstel te gebruiken en regelmatig de borstel te vervangen. Bovendien is het van belang om een goede fluoridehoudende tandpasta te gebruiken en ook tussen de tanden en kiezen goed te reinigen met een flosdraad of tandenstoker. Voor een gezond gebit is het belangrijk om regelmatig je gebit te laten controleren door de tandarts of mondhygiëniste

Lees ook:
Acht poetstips om te onthouden
Waarom tandenpoetsen niet zonder risico is
Tandenborstel voor kleuters

7 REACTIES

  1. Getver…
    @probeerwel: heb er ook last van. Het beste helpt om bewust je keel open te zetten als je poetst en niet te spoelen met water, maar dat water meteen door te slikken. Ja niet erg lekker inderdaad, maar t wil waarschijnlijk niet anders 🙂 Maar misschien dat t ook psychisch is?

  2. Ik ben toch wel een Nederlander maar ik poets toch zeker 4 of 5 keer per dag mijn tanden.Zeker na maaltijden. Ik moet er niet aan denken om over te slaan word al misselijk van het idee.
    Flos en spoel elke dag. Mondhygiene zoals het poetsen van de tong lijken ook veel mensen niet te begrijpen. Je gaat dan toch gigantisch uit je mond ruike lijkt mij!! We leven toch niet meer in de tijd van de Neanthertalers toen er nog geen tandenborstels waren.