krachttraining is essentieel bij afvallen en overgewicht

3
1071

De invloed die krachttraining heeft op het verlagen of in stand houden van je gewicht wordt flink onderschat. Spieren hebben de eigenschap om te slinken als je ze niet aan het werk zet. Doe je geen krachttraining dan verlies je na je 25e bijna een halve pond vetvrije spiermassa per jaar. Dat verlies aan spiermassa zorgt ervoor dat je dagelijks dertig tot vijftig calorieën minder verbrandt (onderhoud en herstel van spieren). Deze calorieën slaat je lichaam op als overbodig vet dat zich vaak als eerste nestelt op je buik. Veel mensen gaan duursport doen of dieten om dat buikje eraf te krijgen. Kachttraining wordt te vaak niet overwogen, hoewel de resultaten van krachttraining veelbelovend zijn.

Met krachttraining bouw je vetvrije spiermassa op wat zorgt voor een verbranding van extra calorieen. Daarnaast gaat de verbranding van calorieen bij krachttraining veel langer door dan bij duurtraining. Na twee uur is de snelheid van je stofwisseling nog steeds 12% hoger en de ochtend erna nog zelfs 7% hoger dan normaal. Een hoge stofwisseling betekent immers een snellere verbranding van calorieën.

Mocht je niet overtuigd zijn van het nut van krachttraining: krachttraining zorgt ook nog eens voor een sterker hart en een lagere bloeddruk. Naar de sportschool dus….

3 REACTIES