Marathonlopers herstellen sneller door kersensap

0
667

Kersensap helpt het lichaam van marathonlopers sneller te herstellen na een wedstrijd. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van de Northumbria University in Newcastle. De kleurstoffen in het drankje hebben een ontstekingsremmende en antioxiderende werking.

Kersensap helpt het lichaam van marathonlopers sneller te herstellen na een wedstrijd. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van de Northumbria University in Newcastle.

De kleurstoffen in het drankje hebben een ontstekingsremmende en antioxiderende werking. Onderzoekers Glyn Howatson onderzocht de invloed van Montmorency-kersen op twintig atleten die de marathon van Londen liepen. De helft van de atleten kreeg een placebo toegediend. De andere helft kreeg echte kersensap.

Gedurende vijf dagen dronken de atleten twee maal per dag het drankje. Na de marathon van Londen moesten de sporters het drankje nog twee dagen blijven drinken.

Uit de test kwam naar voren dat de marathonlopers die echte kersensap dronken veel sneller herstelden in de dagen na de wedstrijd dan de placebogroep.

Volgens Howatson was het een geslaagd experiment. ‘Het onderzoek laat zien dat kersensap erg effectief is bij het herstel van een inspannende activiteit.’

Ben je ook van plan om een marathon te gaan lopen? Bekijk dan ons artikel ‘Goed voorbereid marathon lopen’ en gebruik de tips om blessures te voorkomen.

Lees ook onze andere artikelen:

Hardlopen en afvallen
De juiste hardloopschoenen
De juiste hardloopkleding
Hardlopen met hartslagmeter
Oorzaken en oplossingen bij hardloopblessures