Medicinale wiet met behulp van een vaporizer

0
4627
medicinale wiet

Een vaporizer kopen is een goed idee als je op een alternatieve en gezonde manier wilt roken. Een vaporizer lijkt namelijk op een elektrische sigaret, maar met één belangrijk verschil; je verbrandt namelijk geen vloeibare stof, maar er wordt plantmateriaal of gedroogde kruiden verwarmd. Zo zijn deze vaporizers geschikt om bijvoorbeeld medicinale wiet te verdampen. Waarom zou je een vaporizer kopen en wat zijn de mogelijkheden?

Wat is een vaporizer?

Voordat je een vaporizer gaat kopen wil je vast ook weten wat het precies is en hoe een vaporizer werkt. Zoals gezegd is een vaporizer een elektronisch apparaat waarmee je tabak of droge kruiden zoals medicinale cannabis kunt verdampen. De werking van een vaporizer lijkt op een kruising tussen de werking van de e-sigaret en een oven. Net zo als bij de e-sigaret werkt het apparaat op elektriciteit of batterijen, en net zo als bij een oven wordt het plantmateriaal verwarmd, zonder te verbranden. Het verwarmingselement in de vaporizer zorgt er namelijk voor dat het tabak of de droge kruiden worden verwarmd tot een temperatuur tussen de 156 graden en de 225 graden. De actieve stoffen in de tabak of de droge kruiden veranderen door de warmte in een andere vorm, het wordt namelijk een gas. Anders dan bij het roken van een sigaret of een e-sigaret met e-liquid en nictoine komt er nog geen koolstofmonoxide of teer vrij, stoffen die schadelijk zijn voor je gezondheid. Om deze reden is een vaporizer kopen een gezondere optie.

Welke vaporizer kopen?

Nu je weet wat meer over de vaporizer weet, kun je overgaan tot actie en ook daadwerkelijk een vaporizer kopen. Je hebt de keuze uit twee verschillende soorten vaporizers: een portable vaporizer of een desktop vaporizer. Het verschil tussen deze vaporizers zit hem in het gebruik. Zo kan je de desktop vaporizer het beste thuis gebruiken. Deze is groot van formaat en moeten worden aangesloten op elektriciteit. Dit heeft als voordeel dat ze veel meer damp afgeven en ook een sterke smaak afgeven. Wil je echter een vaporizer kopen voor onderweg, kies dan ervoor voor een portable vaporizer. Deze is klein en compact en werkt op batterijen of op een oplaadbare accu. Beide vaporizers hebben een digitaal display om de temperatuur in te stellen. Welke vaporizer kopen het beste voor jou is, is afhankelijk van wanneer en waar je hem wilt gebruiken.

Voor wie?

Voor wie is de vaporizer geschikt? Vaak gaan mensen een vaporizer kopen als ze willen stoppen met roken of op zoek zijn naar een gezondere optie voor het roken. Doordat er geen verbranding plaatst vindt, inhaleer je geen schadelijke stoffen zoals teer en koolstofmonoxide. Het is dus minder ongezond en toch kun je de gewoonte van een ‘sigaret opsteken’ blijven handhaven. Ook worden vaporizers gekocht door mensen die erg ziek zijn en bijvoorbeeld vechten tegen pijn. Met een vaporizer kun je namelijk medicinale wiet verdampen. Onderzoek heeft bewezen dat medicinale wiet namelijk verlichting geeft bij langdurige pijn. Ook een vaporizer kopen? Ervaar dan zelf wat het met je doet.