Meer rugpijn door gebruik internet

0
1139

Door het toenemend gebruik van internet hebben vrouwen van middelbare leeftijd steeds meer last van chronische rugpijn.Britse onderzoekers constateerden dat een groot aantal vrouwen van middelbare leeftijd veel tijd besteedt aan sociale netwerksite.

Door het toenemend gebruik van internet hebben vrouwen van middelbare leeftijd steeds meer last van chronische rugpijn.

Britse onderzoekers constateerden dat een groot aantal vrouwen van middelbare leeftijd veel tijd besteedt aan sociale netwerksites, zoals Facebook en Twitter. Urenlang zitten de vrouwen in een gebogen houding achter de computer. De chronische rugpijn is het gevolg van een verkeerde houding.

De bevindingen zijn gebaseerd op een enquête onder 1000 vrouwen tussen de 35 en 50 jaar. Uit het onderzoek kwam naar voren dat drie op de vier vrouwen bang is voor rugklachten, omdat ze te lang achter een bureau op hun werk of achter het internet zitten.

Een derde van de vrouwen geeft aan om de paar dagen pijn te hebben en bijna een kwart heeft tussen de één keer per week en één keer per maand last. Bijna de helft (44 procent) heeft moeite met lopen. Een kleiner aantal, 15 procent, gaf aan zelfs niet meer naar het werk of naar vrienden te kunnen.

Fysiotherapeut Sammy Margo zegt: ‘Rugpijn kan intens zijn en maakt het leven voor patiënten moeilijk. De pijn heeft een negatieve invloed op hun werk en privéleven.

Lees het artikel ‘Het belang van een goede houding’ om rugklachten te voorkomen.