Partner grote bron van stress

0
576

Een partner is een grote bron van stress. Een partner kan zelfs voor meer stress zorgen dan een leidinggevende op het werk. Tenminste, dat stellen Britse wetenschappers vast. De wetenschappers onderzochten in totaal drieduizend mannen en vrouwen.

Een partner is een grote bron van stress. Een partner kan zelfs voor meer stress zorgen dan een leidinggevende op het werk. Tenminste, dat stellen Britse wetenschappers vast.

De wetenschappers onderzochten in totaal drieduizend mannen en vrouwen. Van de deelnemers gaf 58 procent aan dat zijn of haar partner voor meer stress zorgt dan een leidinggevende op het werk. Maar een baan staat vaak niet helemaal los van een gespannen sfeer in huis. Onderzoeker Cary Cooper van de Lancaster University zegt dat het er op lijkt dat veel mensen hun werk inclusief problemen mee naar huis nemen. Volgens de onderzoeker zijn lange werkdagen niet alleen schadelijk voor je gezondheid, maar ook voor je relatie.

Het combineren van werk en huiselijke verplichtingen geeft vooral veel stress bij vrouwen, Toch blijkt uit het onderzoek dat vrouwen er beter mee om kunnen gaan dan mannen. Volgens de Britse wetenschappers kunnen vrouwen beter over hun problemen praten. Toch zien de meeste deelnemers de toekomst, ondanks alle drukte en stress, positief. Bijna de helft gaat ervan uit zeker 79 jaar oud te worden. Drie procent van de ondervraagden verwacht de honderd te halen. (Bron: Nu.nl).

De laatste jaren is er veel aandacht voor stress en werkdruk. Stress op het werk is voor de meesten geen onbekend gevoel. Ervaar jij veel stress op je werk? En hoe kun jij het best na een stressvolle dag je hoofd leegmaken?

Wil je weten of je werk-privé situatie gezond en in balans is? Doe de werk-privé balanstest.