Popcorn met cafeïne houdt filmliefhebbers wakker

0
869

 

Wakker blijven voor de televisie? Dat kan voortaan met cafeïnepopcorn. Amanda en Matthew Fitch, twee filmliefhebbers, kwamen op het idee om cafeïne in popcorn te verwerken. Na maandenlange ontwikkeling is het gelukt om de cafeïnepopcorn, genaamd BioFuel, op de markt te krijgen.

Zonder koffiesmaak
Om het uiteindelijke product smakelijk te maken moesten ze de natuurlijke bitterheid van cafeïne zien te overwinnen. Amanda: ‘We hebben van alles geprobeerd, tot de popcorn uiteindelijk goed smaakte.’

De mix heeft het koppel zelf samengesteld uit verschillende ingrediënten. Wat het recept is blijft geheim, maar een zak popcorn bevat evenveel cafeïne als een sterke kop koffie.

Populair
Sinds de lancering van het product in april stromen de bestellingen binnen. Gamers, fitnessfanaten, studenten en uitgeputte ouders hebben allemaal ondervonden dat de ‘biobrandstof’ –zoals ze het zelf noemen- , een boordnodige kick levert. ‘Sommigen vergelijken de cafeïnepopcorn zelfs met cocaïne, omdat het zo verslavend is’, laat Amanda weten. Maar volgens het koppel is het gezonder dan energiedrankjes met veel suiker. Van een energiedip is geen sprake door de combinatie van cafeïne en complexe koolhydraten.