Sinterklaas vieren zonder stress

2
992

Elk jaar lijden er mensen aan Sinterklaasstress. Veel te drukke winkels, gedichten moeten maken en onvoldoende tijd om cadeaus in te pakken. Al eerder schreven wij over het feit dat Nederlanders het te druk hebben.

Elk jaar lijden er mensen aan Sinterklaasstress. Veel te drukke winkels, gedichten moeten maken en onvoldoende tijd om cadeaus in te pakken.

Al eerder schreven wij over het feit dat Nederlanders het te druk hebben. De oorzaak van tijdsdruk zijn vaak lange werkweken en overwerk. Logisch, dat we op het laatste moment de winkels in rennen om cadeaus voor het sinterklaasfeest te kopen. Het gevolg: lange wachtrijen bij de kassa, wat weer kan leiden tot irritaties en meer stress. Reden voor ons om een aantal tips voor minder Sinterklaasstress op een rij te zetten.

Vaak ontstaan de eerste symptomen van Sinterklaasstress al ruim zes weken voor het sinterklaasfeest. Zodra de Sint in ons land is begint de stress langzaam te komen.

Tips voor minder Sinterklaasstress
1. Bepaal van tevoren hoeveel geld je aan het feest wilt uitgeven.
2. Kies één dag uit waarop je alle cadeaus koopt. Maak van tevoren een lijstje en neem de tijd.
3. Laat de cadeaus door de verkoper inpakken.
4. Ben je niet handig met gedichten? Op internet zijn verschillende gedichtensites te vinden voor persoonlijke sinterklaasgedichten.
5. Echt geen tijd om te winkelen? Ga ’s avonds eens online shoppen. De cadeaus worden thuisbezorgd. Bovendien heb je geen last van lange wachtrijen. Eén nadeel: waarschijnlijk moet je de cadeaus wel zelf in pakken.
6. Er zijn ook andere opties. Vier, als je geen kinderen hebt of de kinderen ouder zijn, met de hele familie sinterklaas zonder cadeaus. Ga gourmetten en speel ouderwets spelletjes, zoals Monopoly. Het gaat om het samenzijn en de gezelligheid. Dat kan ook zonder cadeaus en ingewikkelde surprises.

Veel ouders en kinderen ervaren minder stress doordat ze Sinterklaas eenvoudiger vieren. Besef goed dat de essentie van het feest samenzijn en gezelligheid is. Juist door alle fanatiekelingen (surprisefanaten en gedichtenmakers) ervaren veel mensen stress.

Laat de stress ver achter je en geniet van een gezellige en vooral ontspannen avond. Daar waar het sinterklaasfeest echt om draait.

Heb je meer tips? Vertel het ons hieronder!

2 REACTIES

  1. Ik heb dus ook ieder jaar stress. Vooral door de gedichten. Ik kwam nu toevallig een leuke actie tegen. Als je een Boekkado (kadobon voor een boek) bestelt, krijg je daarbij een gratis gedicht op maat! Superhandig. In het bestelformulier kon ik zelfs aangeven waar het over moest gaan…Heb het kado en gedicht inmiddels binnen, ideaal.