Tips voor een feestelijk kerstkapsel

0
747

De feestdagen naderen weer en tijdens deze dagen willen we er vaak top uitzien. Uit een onderzoek van de Etos kwam naar voren dat het kapsel bij meer dan de helft van de vrouwen de meeste aandacht krijgt. Het zou natuurlijk ideaal zijn als we ons haar vlak voor de feestdagen nog even onder handen konden laten nemen door de kapper.

De feestdagen naderen weer en tijdens deze dagen willen we er vaak top uitzien. Uit een onderzoek van de Etos kwam naar voren dat het kapsel bij meer dan de helft van de vrouwen de meeste aandacht krijgt.

Het zou natuurlijk ideaal zijn als we ons haar vlak voor de feestdagen nog even onder handen konden laten nemen door de kapper. Maar daar is niet altijd tijd voor. Niet getreurd, deze relatief makkelijke kapsel geven je net dat beetje extra.

Volume
Als je steil of licht krullend haar hebt, kun je je kapsel met behulp van krulspelden wat meer volume geven. Draai de krulspelden, in droog of handdoek droog haar, lok voor lok in je haar. Spray op elke lok wat haarlak. Laat de krulspelden zo’n 15 tot 30 minuten zitten. Deze tijd kun je mooi benutten om je make-up te doen. Haal vervolgens de krulspelden eruit en je haar is volumineus en ziet er glanzend uit.

Romantisch
Voor een iets romantischere versie kun je je haar bewerken met een krultang. Dit is geschikt voor lang of half lang haar. Draai lok voor lok om de krultang en open de tang ongeveer na 1 minuut en laat deze dan voorzichtig naar beneden glijden. Het resultaat is een mooie pijpenkrul.

Knot
Een knot zorgt voor een vrouwelijke en elegante look. Borstel je haar goed door en maak vervolgens een zijscheiding. Kam je haar dan naar achteren en maak een lage paardenstaart. Voor een zachter effect trek je het haar niet helemaal weg uit je gezicht, maar laat je nog een lok je voorhoofd bedekken. De staart draai je rond totdat je een knotje hebt. Deze zet je vast met speldjes. Voor een speels effect kun je de uiterste punten eruit laten steken.

Snelle tips
Ondanks alle voorbereidingen kan het natuurlijk voorkomen dat je op de dag zelf zo druk bent dat je weinig tijd hebt voor je uiterlijke verzorging. Geen paniek, met onderstaande tips zorg je voor een snelle fixatie van je kapsel.

Droog je haar na het wassen enkele minuten ondersteboven. Deze truc kan helpen om meer volume te creëren.

Strak gestyled haar krijg je door je kapsel eerst te drogen met een handdoek en het dan in veel verschillende secties te verdelen. Elke sectie droog je vervolgens per stuk met een ronde borstel.

Is je haar vettig, maar heb je geen tijd om het te wassen? Spray wat droogshampoo in je haar. Dit geeft je haar meteen wat extra volume.

Leuk je kapsel op met een mooie haarspeld of diadeem.